stuntman-brand-vuur

Het is bijna kunst om te zien hoe deze stuntvrouw in brand wordt gezet

Wie deze zomer alle blockbusters voorbij ziet komen, weet dat ze allemaal één belangrijke overeenkomst hebben: de actie spat van het scherm! We zien prachtig weergegeven explosies, achtervolgingen die ons op het puntje van onze stoel houden en stunts die ternauwernood goed aflopen. In dat laatste geval heb je van die acteurs die het liefst hun stunts zelf uitvoeren (Tom Cruise, we kijken naar jou!), maar in de meeste gevallen wordt dit heel verstandig aan een stuntman of -vrouw overgelaten. Waar we echter niet of nauwelijks bij stilstaan zijn de onmenselijke risico’s die deze mensen nemen. Nowness doet dat wel en zij laten op zeer artistieke wijze zien wat er door het hoofd van zo iemand gaat, voordat de actie wordt ondernomen.

Stuntvrouw in brand

Hoofdpersoon in deze video van ongeveer drie minuten is stuntvrouw Sian Milne. Te zien is hoe haar lichaam wordt ingesmeerd met een speciale lijm en een beschermend pak draagt, om vervolgens in brand te worden gestoken. En voordat iedereen dit thuis nadoet: DOE DIT NIET! Zelf zegt ze ook dat het haar jarenlange ervaring is die haar kalm en mentaal in controle houdt, maar het de mensen om haar heen zijn die er daadwerkelijk voor zorgen dat ze in veiligheid is. Toch beschouwt ze dit zelf niet als levensgevaarlijk. “In elke stunt zit een risicofactor, maar zelf ben ik niet iemand die risico’s neemt. Er is een plan van aanpak en het is mijn taak om dat uit te voeren.”

Lees ook: de bad guys in film waarbij je op het puntje van je stoel zit

De korte film is op schitterende wijze in beeld gebracht door George Harvey en is gecoördineerd door Rowley Irlam, die er bij Game of Thrones voor zorgt dat alle stunts goed worden voorbereid. Ga er de komende minuten goed voor zitten om te zien hoe Sian zich voorbereid of deze stunt en op wat voor fenomenale wijze het spektakel wordt vastgelegd.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

2 comments

Comments are closed.