tom-cruise-stunts-vliegtuig-springen

Tom Cruise vertelt hoe hij voor ‘Mission: Impossible – Fallout’ uit een vliegtuig sprong

Mission: Impossible – Fallout nadert zijn releasedatum en dat betekent dat alle fans op 27 juli handenwrijvend in de bioscoop zitten. Niet zozeer vanwege het verhaal, maar natuurlijk om Tom Cruise als Ethan Hunt de meest bizarre en gevaarlijke stunts te zien doen. Ditmaal belooft het spectaculairder dan ooit te worden, want we krijgen zelfs te zien hoe de gevierde acteur uit een vliegtuig springt! En zoals we Tom Cruise kennen, heeft hij ook deze stunt helemaal zelf gedaan. Hij legt in een behind the scenes video uit hoe hij dit voor elkaar kreeg.

Vliegtuigsprong

Het zal niet als een donderslag bij heldere hemel komen, maar er is in deze vliegtuigsprong flink wat tijd gaan zitten. Van zeven kilometer hoogte moest Tom Cruise naar beneden springen. Om dat te realiseren is er eerst een windmachine gebouwd om het evenwicht in de lucht te oefenen en om de sprong te oefenen. Daarnaast werd er meermaals van mindere hoogte aan de stunt gesleuteld.

Check ook: beelden van een stuntvrouw die in brand wordt gezet!

Om het allemaal nóg ingewikkelder te maken, moest de sprong vlak voor zonsondergang gedaan worden en hadden ze per dag maar één kans om dit goed op camera te krijgen. Komt nog bij dat Tom Cruise niet zomaar de sprong kon wagen, want van tevoren werd hem aangeraden om aan de grond twintig minuten extra zuurstof binnen te krijgen. Anders kan namelijk de ‘duikersziekte’ opspelen, die door grote drukverschillen kan ontstaan.

Uiteindelijk is het ultieme shot op beeld vastgelegd: Ethan Hunt die uit een vliegtuig springt, terwijl het toestel met 265 kilometer per uur op zeven kilometer hoogte vliegt. De video waarin je dit allemaal kunt meemaken is hieronder te bekijken.

Enkelbreuk

Dat het leven van een acteur die voor zijn eigen stunts zorgt niet over rozen gaat, blijkt wel uit een andere stunt. Tijdens de opnames van Mission: Impossible – Fallout deed Tom Cruise ook een stunt waarbij hij van gebouw naar gebouw springt. Het is hierbij de bedoeling dat hij zich nog net aan de rand vast kan grijpen en hoewel hij hierin slaagt, breekt hij ondertussen zijn enkel. Professional als hij is, slaagt hij er desondanks in om de scène te voltooien. De beelden zijn hier te zien, maar let op: mensen met een zwakke maag kunnen beter niet kijken.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: