david-aguilar-kunstarm-lego

Jongen uit Andorra bouwt kunstarm door middel van LEGO

Als kind is LEGO een groot onderdeel van je leven. Je bouwt huizen, auto’s en complete settings. Maar wie had ooit kunnen denken dat het Deense speelgoed ook een uitkomst is voor mensen met een lichamelijke beperking. De achttienjarige David Aguilar uit Andorra is zo iemand. Hij is geboren met een rechterarm die niet volledig ontwikkelt is en hoewel hij de meeste dingen zonder prothese kan, is het altijd fijn om er één te hebben. Deze had het ziekenhuis op maat voor hem kunnen maken, maar David – wiens bijnaam ‘Hand Solo’ is – besloot het heft in eigen hand te nemen. Door middel van legostenen slaagde David erin om een eigen arm te bouwen. Zijn eerste poging mislukte, doordat de arm niet sterk genoeg was, maar negen jaar later bleek een nieuwe inspanning zo goed uit te pakken dat hij er deuren mee kan openen, voorwerpen kan optillen en zelfs een flink aantal push-ups kan doen!

Meer interessante video’s bekijken? Dan raden wij je dit artistieke werk aan van een stuntvrouw die zowel visueel als mentaal het proces van een stunt (in dit geval wordt ze in brand gestoken) in kaart brengt. Een must-see voor elke filmliefhebber!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

2 comments

Comments are closed.