Bier-festival-Grave-gratis

Yes! Er is een gratis bierfestival in Grave

Is er iemand die ooit in zijn leven nee heeft gezegd tegen een gratis festival? Precies, daar ga je gewoon heen! In het Brabantse Grave openen ze op 3 september voor de derde keer in hun bestaan de deuren voor iedereen die liefhebber is van speciaalbier. Ook niet onbelangrijk: de toegang is helemaal gratis! Degenen die gaan worden verwelkomt op het Speciaal Bier Festival door George en Hilde van Kuppeveld, de gastheer en gastvrouw van het evenement aan de Maas.

Speciaalbier

Op dit festival is het niet de bedoeling om de hele dag onder de tap te hangen, maar om juist te genieten van alle speciaalbiertjes die er te krijgen zijn. Meer dan 150 verschillende soorten bieren worden er aangeboden. Moutig, donker en zoet, bitter, licht, vol van aroma of blond, het is er allemaal verkrijgbaar. Dit dankzij de vele brouwerijen in de omgeving die aan dit festival in Grave meewerken.

Als dit nog niet genoeg is om je over te halen, is er ook nog eens een heel hartelijk welkomscadeau. Bij binnenkomst kun je er namelijk voor kiezen om voor elf euro een glas te kopen dat perfect is om speciaalbier in te schenken. Eentje voor de fijnproever.

Bier in Noord-Brabant

Wie er dus voor kiest om naar Grave (wat tussen Nijmegen en Oss in ligt) te trekken, weet dat hij in ieder geval in de juiste provincie een ijskoud pilsje aan zijn lippen te zetten. Uit een grootschalig onderzoek werd enkele maanden geleden bekend gemaakt dat Noord-Brabant wordt gezien als de bierprovincie van Nederland. Daar wordt weliswaar niet het meest geschonken, maar er zijn wel (per 100.000 inwoners) de meeste bierbrouwerijen. Met zoveel bier en kennis in huis is het dus geen probleem om hier naartoe te gaan.

Bron: Derestaurantkrant

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: