Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #38: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Oud-premier Catalonië Puigdemont gearresteerd

Bij de grens tussen Denemarken en Duitsland is de voormalig premier van Catalonië Carles Puigdemont gearresteerd. Afgelopen vrijdag was er door de Spaanse overheid een nieuw internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Puigdemont was in oktober 2017 verantwoordelijk voor de zogenaamde ‘Catalaanse revolutie’, waarbij hij rebellie veroorzaakte. Daar staat 25 jaar gevangenis op.

Frankrijk staat stil bij gijzeling

Nadat er in Trèbes een gijzeling in een supermarkt plaatsvond – waarbij meerdere doden vielen – wordt er in Frankrijk uitgebreid stilgestaan bij politieman Arnaud Beltrame. Hij redde het leven van een vrouw door haar plaats in te nemen, maar kwam daarbij spijtig genoeg om het leven. Om Arnaud nooit te vergeten wordt er nationaal en internationaal stil gestaan bij deze heldendaad.

Zomertijd

We hebben er een half jaar op moeten wachten, maar de klok kan dan eindelijk een uur naar voren, wat betekent dat je een uur minder slaap hebt gehad. Het houdt echter wel in dat het buiten een uur langer licht blijft, waardoor we definitief afscheid kunnen nemen van al die korte en donkere dagen.

Max Verstappen

En de zomertijd betekent ook dat we een uurtje minder lang hoefden te wachten op de start van het Formule 1-seizoen 2018. In Australië gingen om 7 uur ’s ochtends de lichten op groen en snelde Sebastian Vettel naar de eerste zege van het jaar. Hamilton werd tweede en Räikkönen derde. Max Verstappen werd zesde, wat mede te maken had met een spin vroeg in de race.

Nog steeds geen Johan Cruijff ArenA

Afgelopen zaterdag was het twee jaar geleden dat Johan Cruijff overleed, maar ondertussen heeft Ajax hun stadion nog niet de Johan Cruijff ArenA genoemd. Vorig jaar gaven de nabestaanden van Johan hun akkoord op de naamswijziging, maar aan Amsterdamse zijde is er nog niks doorgevoerd. De familie noemt het “respectloos dat je zolang moet wachten om er met elkaar uit te komen”.

Lees ook: Koffiepraat #37

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.