Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #37: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Poetin opnieuw president van Rusland

Dat had natuurlijk helemaal niemand zien aankomen. Sinds 2000 is hij – met een tussenpoos van vier jaar – president van Rusland en ook nu blijft hij nog enkele jaartjes aan. De opkomst is boven de 70% en Poetin kan ook op meer dan 70% van de stemmen rekenen. Aan zijn aanstelling hangt altijd een zweem van corruptie, maar wie naar de concurrentie kijkt, snapt direct hoe zijn presidentschap tot stand komt.

Bitcoin crasht wederom

En ook hier lijkt er weinig nieuws aan de zon, al is de daling van deze cryptomunt wel fors te noemen. Na een korte opleving in februari zakt de koers nu bijna onder de 7.500 dollar. Daarmee lijkt de bitcoin, die eind 2017 enorm populair werd, een definitieve weg naar beneden in te hebben geslagen.

‘Bankier Van Het Verzet’ gouden film

Het duurde slechts tien dagen voordat de oorlogsfilm Bankier Van Het Verzet de gouden status kreeg. Meer dan 100.000 bezoekers zagen hoe het leven van Walraven van Hall (gespeeld door Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog vertelt wordt. Het is de eerste Nederlandse film die dit jaar de titel van gouden film krijgt.

Van Gaal zat bijna in China

Louis van Gaal heeft met clubs als Ajax, Barcelona, AZ, Bayern München en Manchester United een flink oeuvre opgebouwd, maar bijna had de oefenmeester behoorlijk kunnen cashen. Tegenover Bild vertelt Van Gaal dat hij onlangs nog een aanbod aan China liet lopen, waarbij hij 25 miljoen euro per jaar kon verdienen! China kan hem dus niet bekoren, maar zijn carrière is nog niet ten einde. “Ik sluit niet helemaal uit dat ik ooit nog trainer word, maar ik weet niet of het er ooit nog van zal komen.”

Het was koud!

Maar dan ook echt heel erg koud. Niet bepaald weer om lekker op zondagochtend te voetballen, hockeyen of welke andere sport dan ook te beoefenen. Gewoon binnen blijven en op Netflix die ene spannende serie uitzoeken. De komende dagen loopt de temperatuur gelukkig weer op, dus de lente kan zo toch een (verlate) intrede maken.

Lees ook: Koffiepraat #36

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.