Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #39: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Nederlanders gewond na ‘Münster’

Zaterdag werd Duitsland opgeschrikt nadat een man in een kampeerbusje op een terras vol onschuldige mensen inreed. Er vielen drie doden en ongeveer dertig mensen raakten gewond. De politie stelt dat het hier niet om een terroristische aanslag gaat, maar om een verwarde man. Onder de gewonden één Nederlander, die in kritieke toestand verkeert.

Bijna 20 jaar na Big Brother

Het NPO-programma Andere Tijden gaf afgelopen zaterdag een kijkje in de wereld van Big Brother, het programma waarmee John de Mol als programmamaker internationaal doorbrak. Het gaf een uniek kijkje achter de schermen van de baanbrekende show. Erna hebben we nog voldoende formats gehad, met De Gouden Kooi en Utopia.

Oranjevrouwen scoren in Eindhoven

Wie afgelopen vrijdag in het Phillips Stadion naar het Nederlands Vrouwenelftal keek, heeft een meer dan leuke avond beleeft. Noord-Ierland werd in de WK-kwalificatie met 7-0 weggeblazen. En alsof dat niet genoeg was, bleek de ene goal nog mooier dan de ander. Daarom hebben we voor het gemak de samenvatting hieronder gezet.

Sagan wint Parijs-Roubaix

Een week na de Ronde van Vlaanderen werden ditmaal de kasseien getrotseerd. De voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix werd afgewerkt en wie anders dan Peter Sagan ging met de overwinning aan de haal. Niki Terpstra, die eerder Vlaanderens mooiste opeiste, moest ditmaal genoegen nemen met een derde plaats, waar hij overigens meer dan tevreden mee was: “ik sta wéér op het podium, echt kicken!” Terpstra won Parijs-Roubaix in 2014.

Het eerste lenteweekend!

Je denkt toch niet dat we dit prachtige weer over het hoofd zien?! Het was op sommige plaatsen bijna twintig graden, de winterjassen bleven thuis en de terrasjes waren overvol. En nu moeten we weer achter het bureau zitten, maar laten we niet vergeten hoe lekker de voorbije twee dagen waren.

Lees ook: Koffiepraat #38

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: