Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #29: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Klassieker prooi voor Ajax

De tweede seizoenhelft had met de Klassieker niet mooier kunnen beginnen. Helaas voor de Feyenoordsupporters werd deze niet bekroond met drie punten. In de ArenA wist Ajax behoorlijk eenvoudig met 2-0 te winnen. Doelpuntenmakers waren Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar.

Hennis wordt reservist

Voormalig minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert trad afgelopen oktober nog af vanwege het mortierongeluk in Mali, wat twee militairen het leven kostte, maar de VVD-politica is nu reservist als kapitein-luitenant ter zee speciale diensten. Ze kan haar taken nog wel combineren met haar kamerlidmaatschap.

Eindelijk een Duitse regering?

Even leken de Duitse kabinetsonderhandelingen in een impasse te raken en zelfs nieuwe verkiezingen dreigden, maar er is een doorbraak gekomen. Het linkse SPD wil alsnog om de tafel met het CDU van bondskanselier Angela Merkel en het Beierse CSU. Het lijkt in elk geval sneller te gaan dan de formatie van Rutte III in Nederland.

RvP definitief terug naar Feyenoord

Lang was het onzeker of hij positief tegenover een rentree in de Eredivisie stond, maar Robin van Persie heeft zijn krabbel gezet onder een contract bij Feyenoord. Zo kan Nederland nog even genieten van de topscorer aller tijden van Oranje, die voorheen bij Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe speelde.

Kensington in de prijzen op Noorderslag

We sluiten af met een muzikale noot, want Kensington heeft de Popprijs 2017 op het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen gewonnen. Zij hebben volgens de jury de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek geleverd. Vorig jaar werd deze prijs uitgereikt aan Martin Garrix.

Lees ook: Koffiepraat #28

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.