Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #30: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Parijse problemen met water houden aan

Het hoge water in de rivier de Seine houdt maar niet op. De voorbijgaande dagen steeg het waterpeil al tot gevaarlijke hoogte en nu heeft dat geleid tot een evacuatie van 1500 inwoners. De stand van het water is op dit moment 5,80 meter, wat als één van de gevolgen heeft dat het Louvre een kelder met islamitische kunst tijdelijk moet sluiten. De hoge stand heeft te maken met de hevige regenval in januari.

Nederlander vast in Cambodja door ‘onzedelijke dans’

Job van der W. (22) moet voor onbepaalde tijd brommen in een Cambodjaanse cel, vanwege het verspreiden van foto’s van ‘pornografisch dansen’. Samen met tien andere – veelal buitenlandse – toeristen wordt hij vast gehouden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit wat er precies aan de hand is, al wordt er gesproken over een uit de hand gelopen drankspel.

Carnavalshit voor ‘De Luizenmoeder’?

Heel Nederland kijkt met veel plezier naar het programma De Luizenmoeder, waar de terreur van de basisschool op fabelachtige wijze neer wordt gezet. Dé ster van de show is uiteraard juf Ank die onder andere bekend is met haar lied Hallo Allemaal. Iets wat André van Duin in een nieuw jasje heeft gestoken. Is daarmee een ware carnavalshit geboren?

https://www.youtube.com/watch?v=1FzhkY7EBhM

Federer schrijft opnieuw geschiedenis

Dat Roger Federer de grootste tennisser aller tijden is, daar twijfelt niemand na zijn 20ste (!) grandslamtitel nog aan. In de finale van de Australian Open klopte hij na een ware thriller Marin Cilic in vijf sets. Bij de vrouwen slaagde de Deense Caroline Wozniacki er eindelijk in om haar eerste zege op een groot toernooi te verzilveren. Zij versloeg Simona Halep na een slopende partij in drie sets.

Lees ook: Koffiepraat #29

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

2 comments

Comments are closed.