Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #28: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Moorlag blijft tóch in Kamer

PvdA-kamerlid William Moorlag hoeft toch niet politiek Den Haag te verlaten. Een commissie van de oppositiepartij heeft besloten dat wat hij deed onvoldoende was om zijn spullen in de fractie te pakken en te vertrekken. Moorlag kwam eind 2017 in opspraak nadat zijn werkwijze bij het sociaal werkbureau wat hij leidde forse kritiek kende.

Vliegtuig raakt net niet Zwarte Zee

Passagiers van een Boeing 737-800 van luchtvaartmaatschappij Pegasus konden zondag opgelucht ademhalen. Na de landing in het Turkse Trabzon schoot het toestel door en kwam het nét niet in aanraking met de Zwarte Zee. Ondanks dat er geen doden of gewonden waren, was er wel grote paniek, vooral doordat de neus recht op de zee was gericht.

Jean-Marc van Tol stapt uit #WIDM

Fans van het kijkcijferkanon Wie Is De Mol? wisten afgelopen zaterdag niet wat ze zagen! Kandidaat Jean-Marc van Tol verraste vriend en vijand door vrijwillig uit het programma te stappen, zonder een test te maken. Tijdens het Radio 2-programma Annemieke’s A-Lijst vertelde hij dat het de cartoonist door stress en vermoeidheid emotioneel te veel werd. “Stine kwam toen al naar me toe om te zeggen dat ik misschien beter niet kon gaan rijden met die shovels. Ik wist gewoon niet meer het verschil tussen links en rechts. Ik dacht: als ik dat nu al niet weet wat moet dat dan straks in de bergen?”

Dakar-etappe afgelast

Wie een trouwe volger van de Dakar-rally is, moest het gek genoeg een dagje zonder samenvatting van de etappe doen. Door het slechte weer werd de negende rit afgelast. Sportief directeur en voormalig motorcoureur Marc Coma meldde dat “er een grote kans op wateroverlast en onweersbuien is. We willen geen enkel risico nemen.”

Vrij op carnaval?

Wat voor veel mensen onder de rivier enkel een droom is, kan zomaar realiteit worden. Biermerk Bavaria en oud-PSV’er Björn van der Doelen sloegen de handen ineen om een handtekeningenactie te starten om mensen tijdens carnaval een vrije dag te geven. Ze hebben er op dit moment 20.000 verzameld, bij het dubbele aantal wordt dit voorstel in de Tweede Kamer besproken. Wordt dus zeker vervolgd!

Lees ook: Koffiepraat #27

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.