Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #23: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Het winterseizoen is weer begonnen

Nee, het was onvoldoende om sneeuwpoppen te maken, maar de eerste (natte) sneeuw van dit winterseizoen is een feit. In de nacht van zaterdag op zondag viel er in verschillende delen van het land een dun laagje en hadden automobilisten ook last van gladde wegen. Daarnaast waren er plaatselijk ook stevige hagelbuien.

Cameretten Festival prooi voor De Bijl

De 52ste editie van het Cameretten Festival werd gewonnen door Janneke de Bijl. In het Rotterdamse Luxor Theater sleepte ze zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht. Het werd beoordeeld als “erg fris en het materiaal is bijna continu van een hoog niveau”. Eerder pakten grote namen als Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Brigitte Kaandorp deze award.

Hockeysters winnen World League

De hockeydames hebben het wederom geflikt. In de finale van de World League werd gastland Nieuw-Zeeland eenvoudig aan de kant gezet. Treffers kwamen via de stick van Kelly Jonker, Maria Verschoor en Laurien Leurink. Het is de tweede keer dat de Nederlandse vrouwen dit toernooi winnen, terwijl er pas drie edities zijn gespeeld.

De Formule 1 zit erop

Starten in daglicht en finishen in het donker, dat is hoe de twintigste en laatste Grand Prix van dit jaar in Abu Dhabi eruit zag. Over de race valt weinig te zeggen. Valtteri Bottas won de race, voor Lewis Hamilton – de wereldkampioen van dit seizoen – en Sebastian Vettel. Max Verstappen finishte als vijfde.

Exit Peter Bosz?

De ‘week van de waarheid’ werd een regelrechte nachtmerrie voor het Borussia Dortmund van Peter Bosz. In de Champions League verloor het met 1-2 en de beruchte Kohlenpott-derby tegen Schalke 04 ging de geschiedenis in als de grootste comeback ooit. Binnen 25 minuten stonden de zwart-gelen met 4-0 voor, maar daarna ging het vreselijk mis. Een ontslag voor Bosz hangt dan ook in de lucht.

Lees ook: Koffiepraat #22

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

2 comments

Comments are closed.