Frank-Sinatra-feiten

Acht feiten over Frank Sinatra die je niet wist

Hij was nog maar 23 jaar, onbekend in de muziekwereld en het grote publiek had geen idee wat hen te wachten stond. Frank Sinatra zette vandaag bijna 80 jaar geleden zijn eerste stapjes in de wereld van jazz en bigbands. De rest is geschiedenis. Sinatra scoorde vele hits (zoals ‘Strangers In The Night’, ‘Fly Me To The Moon’ en ‘My Way’), won als acteur een Oscar en enkele Golden Globes en werd een icoon door één van de beste stemmen in de wereld van muziek te hebben.

Maar Ol’ Blue Eyes is meer dan enkel muziek. Sterker nog, zonder zijn bijzondere persoonlijkheid was hij waarschijnlijk niet de grootheid zoals hij vandaag de dag wordt herinnerd. Daarom is het tijd om stil te staan bij de bizarre en opmerkelijke feiten die deze jazzzanger zo’n ongelooflijke baas maken.

Opmerkelijke feiten Frank Sinatra

Hij was het eerste tieneridool

In de jaren ’40, toen er nog nauwelijks sprake was van grote en populaire zangers, werd Frank Sinatra gebombardeerd tot het eerste grote tieneridool. Later volgden uiteraard andere grote namen met die status, zoals The Beatles, Elvis Presley, Backstreet Boys en Justin Bieber.

De gillende tienermeisjes werden betaald
Wie dacht dat dit allemaal vanzelf ging, heeft het goed mis. Dames kwamen op auditie om te testen hoe hard ze konden gillen, waarna ze op strategische plekken in het publiek werden gezet. Alles om de rest van de fans maar mee te krijgen.

Onder de radar bij de FBI
De grote Frank Sinatra die in de gaten werd gehouden door de FBI? Jazeker! Hij kon namelijk als geen ander een menigte in beweging brengen. Iets wat in die tijd ook als gevaarlijk werd beschouwd, omdat men nog niet was vergeten hoe soepel dat tijdens de Tweede Wereldoorlog ging.

Er zijn twee verschillende hits ‘New York, New York’
Hoe verwarrend wil je het hebben. Twee totaal verschillende hits, met exact dezelfde naam. De één opgenomen in 1949 voor de film On The Town. Bijna dertig jaar later kwam er een hit die opnieuw ‘New York, New York’ heette, voor de gelijknamige film van regisseur Martin Scorsese.

Hij was de ‘leider’ van de Rat Pack
De naam van een groep artiesten in de jaren ’50 en ’60 die het goed met elkaar konden vinden. En die bestond uit Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr., Peter Lawford en Joey Bishop. Ze maakten niet alleen samen muziek, maar brachten ook enkele films uit. De bekendste is Ocean’s Eleven, later opnieuw uitgebracht met grote namen als George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon.

Zijn laatste nummer live was ‘The Best Is Yet To Come’
En dat was op 25 februari 1995. Daarna gaf Frank Sinatra er definitief de brui aan. Het zijn ook de woorden die op zijn grafsteen te lezen zijn.

Sinatra werd begraven met een fles whisky in zijn kist
En over zijn graf gesproken. We weten allemaal dat deze legende een groot liefhebber van een borrel was, en dan vooral van whisky. Zo erg zelfs dat hij, samen met een pakje sigaretten en een aansteker, een fles Jack Daniel’s in zijn kist liet leggen.

Bronnen: Mentalfloss en Geni

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Muziek

Tags: