Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #25: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Sneeuw…

Het is je misschien niet opgevallen, maar er is sneeuw gevallen. Heel, veel sneeuw. Leuk als je met de slee op pad gaat, maar niet voor degenen die moeten werken. Op de wegen was het niet te doen en met code oranje werd dan ook geadviseerd om vooral lekker thuis te blijven.

Onrust in Californië

Het contrast tussen Nederland en de Amerikaanse staat Californië kan niet groter zijn. Daar woeden op dit moment enorme bosbranden, waarbij grote gebieden worden geëvacueerd. Door de extreme droogte is de natuur gevoeliger voor natuurrampen als deze, maar in dit geval is het erg extreem.

Famkelouise de nieuwe Aretha Franklin?

Je hebt Aretha Franklin, Whitney Housten, Beyoncé, Rihanna en natuurlijk Famkelouise. Oké niet echt, maar ze is nu al een fenomeen. Of dat in positieve zin is, mag je zelf invullen. Haar nieuwste hit ‘VROOM’ (met Bokoesam) is alweer een grote hit op YouTube, met bijna twee miljoen views in twee dagen.

Topper in de sneeuw

En toen was Ajax opeens terug in de titelrace! Tegen koploper PSV werd in de ArenA met 3-0 gewonnen. Neres, Schöne en van de Beek tekenden voor de treffers. Het was één van de weinige duels die op de zondag doorging en voor de Eindhovenaren werd het nog een lange terugreis.

Rico deelt weer uit!

Nee, de hype was niet zo groot als de wedstrijd vorig jaar tegen Badr Hari, maar Rico Verhoeven heeft tegen de Belgische Jamal Ben Saddik flinke klappen uitgedeeld! Met een knock-out besliste hij het gevecht in de ring en verdedigde hij zijn wereldtitel.

https://www.youtube.com/watch?v=49ojHMrQJIY

Lees ook: Koffiepraat #24

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.