Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #22: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Intocht Sinterklaas

In Dokkum keken duizenden kinderen met hun ouders reikhalzend uit naar Sinterklaas en Zwarte Piet. En ze werden niet teleurgesteld, al moest Amerigo niet zoveel hebben van één van de pieten:

Blijft Mugabe aan?

Na 30 jaar presidentschap lijkt er dan nu echt een einde te komen aan het tijdperk Robert Mugabe in Zimbabwe. Hij is door zijn partij al afgezet als leider en wordt nu door het leger verzocht om met een statement te komen waarin de 93-jarige man aankondigt af te treden als president van het Afrikaanse land.

‘Mighty Mike’ naar de eindstrijd

Michael van Gerwen staat op punt voor de derde maal op rij het Grand Slam Of Darts op zijn naam te schrijven. In het Engelse Wolverhampton won Van Gerwen eenvoudig de halve finale van Phil Taylor (16-8). De finale zal hij spelen tegen een andere Engelsman: Peter Wright.

De mooiste eigen goal ooit?

Die twijfelachtige eer gaat naar Vitesse-speler Fantaky Dabo. Bij een 0-1 voorsprong uit tegen FC Gronigen besloot de Engelse rechtsback de bal terug te spelen op de keeper. Dat liep niet heel erg goed af, al is het een schoonheid van een (eigen) doelpunt.

https://www.youtube.com/watch?v=FI_LR_bWXqo

Ajax schrijft geschiedenis

Maar dat is eerder toe te schrijven aan het bijzonder matige optreden van NAC Breda. Het beruchte ‘Avondje NAC’ draaide zaterdagavond voor de geel-zwarten namelijk uit op een drama. Ajax rolde de Bredase ploeg op met maar liefst 0-8! Daarmee is het de grootste uitoverwinning ooit van de Amsterdammers.

Lees ook: Koffiepraat #21

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.