Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #24: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Amber Alert

Sinds afgelopen vrijdag is de 15-jarige Abdullah vermist. De jongen uit Schiedam is verstandelijk gehandicapt en doof en heeft medicatie nodig. Daar komt bij dat hij in deze kou zonder jas is verdwenen. Je kunt hier alles over zijn achtergrond lezen.

Floortje vast in Jemen

Floortje Dessing heeft het niet getroffen in het Midden-Oosten. In Jemen is de presentatrice voor een nieuw programma met het Rode Kruis aanwezig, maar moet nu in de kelder van een gebouw schuilen vanwege een burgeroorlog tussen de Houthi-rebellen en aanhangers van oud-president Saleh. Tegenover het AD zegt Dessing dat het nog niet duidelijk is wanneer de kust veilig is.

Sint kwam alvast langs

Voor veel gezinnen was het dit weekend gedichten aan elkaar voorlezen en in surprises vol met natte kranten en smeersel graaien om aan dat ene cadeau te komen. Hoewel de Sint en zijn Pietenbazen pas op 5 december officieel hun feestje mogen vieren, was het qua datum voor de meesten handiger dit weekend aan de slag te gaan.

De (sport)nominaties zijn bekend!

Nu we het einde van het jaar benaderen is het ook weer tijd om onze sporthelden in het zonnetje te zetten en dat doen we met het jaarlijkse sportgala. Voor de mannen maken Max Verstappen, Sven Kramer en Tom Dumoulin kans, bij de vrouwen strijden Marit Bouwmeester, Anna van der Breggen en Dafne Schippers om de titel Sportvrouw van het Jaar. De prijs voor Sportploeg van het Jaar gaat tussen de hockeymannen, de oranjeleeuwinnen en de shorttrackmannen.

PSV nóg dichter bij landstitel

Het onderwerp heeft bij de koffiepraat al eerder de revue gepasseerd, maar opnieuw is PSV uitgelopen op naaste concurrent Ajax. Waar de Eindhovenaren zondag afrekenden met Sparta, morste Ajax zaterdag dure punten in Enschede tegen FC Twente (3-3). Daardoor is het gat tussen de twee tien punten. Volgende week spelen de twee tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA.

Lees ook: Koffiepraat #23

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.