Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #20: wat is er dit weekend gebeurd

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Puigdemont geeft zich aan

Hij kreeg geen asiel in België en dus gaf de Catalaanse leider Carles Puigdemont zich samen met vijf ministers aan bij de Belgische politie. Er liep al een Europees aanhoudingsbevel, waardoor Puigdemont eigenlijk geen kant meer uit kon.

Utrecht Centraal dicht

De poorten rondom Utrecht Centraal sluiten zich. Letterlijk. Maandagochtend kun je alleen nog maar met een ov-chipkaart naar binnen lopen. Anders is er geen weg naar de trein. Er liep al langer een proef op het grootste station van Nederland, waarbij er gedeeltelijke toegang was.

Is PSV al kampioen?

Door wederom een knotsgek weekend in de Eredivisie heeft PSV een straatlengte voorsprong in de competitie en kan het de landstitel al bijna niet ontgaan. Feyenoord liet punten liggen in en tegen ADO Den Haag terwijl Ajax het hoofd moest buigen tegen FC Utrecht. Door een spectaculaire winst op FC Twente heeft PSV nu een voorsprong van acht punten op nummer twee Ajax.

Van der Poel schittert door de modder

Een Europese titel voor veldrenner Mathieu van der Poel. In het Tsjechische Tábor liet hij de andere renners alle hoeken van het veld zien en snelde hij naar de winst. Lars van der Haar werd tweede en Toon Aerts completeerde het podium.

Marathon New York

De grootste en meest prestigieuze marathon van de wereld ging zondag weer van start. Bijna 5000 deelnemers deden er alles aan om binnen de magische drie uur te finishen. De Keniaanse Geoffrey Kamworor won, terwijl de Nederlandse Michel Butter het met een zesde plaats uitzonderlijk goed deed. Bij de vrouwen won Shalane Flanagan in eigen land. Iets wat tijdens marathon van New York voor het laatst in 1977 gebeurde.

Lees ook: Koffiepraat #19

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.