Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #21: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Pieter Omtzigt diep in de problemen

CDA-kamerlid Pieter Omtzigt heeft een grote fout begaan in het dossier MH17. Tijdens een bijeenkomst in mei liet Omtzigt een Oekraïense man tegenover nabestaanden zeggen dat hij andere toestellen in de lucht zag toen het vliegtuig neer werd gehaald. Dit bleek niet waar te zijn, aangezien later bleek dat het neerstorten door toedoen van een Russische Buk-raket kwam. De nabestaanden van de vliegramp vragen de CDA’er om uitleg.

Nederlander omgekomen door olifant

Een 64-jarige man kwam in Zambia om het leven, nadat hij een Belgische vrouw (57) probeerde te redden van een aanval van een olifant. Hij werd in de buurt van zijn lodge vertrapt door het wilde dier. Ook de vrouw overleefde het niet. Ze keek op 25 meter afstand naar een kudde olifanten, waarvan er één plotseling zijn temperament verloor en aanviel.

Marokko wél naar het WK

Nederland mag zich dan niet hebben gekwalificeerd voor het WK voetbal in Rusland, maar Marokko slaagde daar wel in. Tegen Ivoorkust wonnen zij in de play-offs over twee wedstrijden, waardoor zij een ticket bemachtigden. Het zal voor Nederland een feest der herkenning zijn, met namen als Karim El Ahmadi, Nordin en Sofyan Amrabat, Hakim Ziyech en Oussama Assaidi.

Toch zorgde de plaatsing niet alleen voor feest, maar ook een hoop onrust.

Heath Ledger-docu maakt indruk

Iedereen die op de zaterdagavond thuisbleef kon op RTL Z zien hoe de dood van acteur Heath Ledger Hollywood in vervoering bracht. De documentaire I Am Heath Ledger liet zien met wat voor tomeloze energie de Australiër in het leven stond. Daarnaast werd ook getoond hoe extreem hij zich in de karakters van zijn filmpersonages verdiepte. Zijn bekendste rol is die van de Joker in The Dark Knight.

Max Verstappen rijdt rondjes

En daarmee is eigenlijk alles gezegd, want in de eerste ronde werd tijdens de Grand Prix van Brazilië duidelijk hoe deze Formule 1-race zich uit ging vouwen. Sebastian Vettel passeerde Valtteri Bottas in de eerste bocht, pakte de leiding en gaf deze niet meer uit handen. De Duitser won, gevolgd door de Finnen Bottas en Räikkönen. Max werd vijfde en kon helaas niet zo’n spektakel brengen als vorig jaar.

Lees ook: Koffiepraat #20

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.