Aantal-bierbrouwerijen-2017

Aantal brouwerijen Nederland niet zo hoog sinds de middeleeuwen

Nieuws waarop gedronken mag worden. Voor het eerst sinds lange, hele lange tijd is het aantal bierbrouwerijen in Nederland niet zo hoog geweest. Op dit moment is de grens van 500 brouwerijen gepasseerd. Een ongekend aantal in ons kleine landje.

Natuurlijk staan wij met merken als Heineken, Grolsch en Hertog Jan bekend als een echt bierland, maar ook de kleine ondernemers slaan hierin hun slag. De populariteit van brouwerijen is zelfs zó erg gestegen, dat het aantal bierbrouwers sinds de middeleeuwen niet zo hoog is geweest. Dat meldt Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur.

Grote stijging

De afgelopen decennia is er sprake van een enorme stijging. Waar de teller in de jaren ’80 op een kleine twintig stuks stond, steeg dat aantal in 2000 al naar 66. Daarna werd het aantal brouwerijen alleen maar meer. In 2008 werd de grens van 100 overschreden, in 2015 waren het er 387 en nu zijn we dus de 500 gepasseerd.

Noord-Brabant

In Noord-Brabant kunnen ze er al een tijdje over meepraten. Een paar maanden geleden werd namelijk bekend gemaakt dat in deze provincie de meeste bierbrouwerijen zitten. Per 100.000 inwoners zijn er maar liefst vier gevestigd. Daarmee kunnen ze zich, voor Noord-Holland, kronen tot bierprovincie van Nederland.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.