french-fries-oorsprong-belgie

‘French fries komen niet uit Frankrijk, maar uit België’

Waar gaat het toch heen met deze wereld? Nederlandse voetbalclubs plaatsen zich niet meer rechtstreeks voor de Champions League, zingende kippen winnen het Songfestival en nu blijkt dat de wereldberoemde French fries helemaal niet uit Frankrijk komen! Volgens het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (kortweg: VLAM) is het een misverstand wat zo snel mogelijk uit de wereld moet worden geholpen.

Belgische French fries

Tegenover Het Nieuwsblad vertelt de organisatie dat dit misverstand zo snel mogelijk uit de wereld moet worden geholpen. “België moet direct door je gedachten schieten als je zo’n krokant frietje naar binnen werkt”, aldus de VLAM. Toch is er nog steeds enige verwarring over het land dat de uitvinding van de French Fries mag claimen. French fries staan over het algemeen bekend als grove, krokante stukken patat, zoals ze patat over het algemeen in België serveren.

Food-service-watcher Ubel Zuiderveld verklaarde eerder tegenover het AD dat het mogelijk door Franse joden in België komt. “Ik denk dat het de Franse joden zijn die dit voedsel bij ons hebben gebracht”, zo stelt Zuiderveld. “De eerste Nederlanders en Belgen die gingen frituren, hadden joodse namen. Max, Frits, Van Dam. Toen ik dat ontdekte, dacht ik: wellicht is dit gerecht eigenlijk van joodse origine. Het zou ook logisch zijn, want joodse immigranten mochten heel veel beroepen niet uitoefenen. Daarom richtten ze zich vaak op bankieren, want dat kon wel. Dat kan ook heel goed voor frituren hebben gegolden.”

Zweedse balletjes

Het nieuws komt amper twee weken na het verbluffende feit dat de Zweedse balletjes helemaal niet uit het Scandinavische land komen. Zo bleek dat het recept een Turkse oorsprong heeft. Hoe dat nou weer kan gebeuren is hier allemaal te lezen.

Bron beeld:  Sascha Israel

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: