Joker-Dark-Knight-spin-off-scorsese

‘Martin Scorsese en Todd Phillips maken spin-off van The Joker’

Ja, je leest het goed. Er komt mogelijk een speciale film voor de eeuwenoude vijand van Batman, The Joker. Volgens The Hollywood Reporter zal deze film gemaakt worden door Martin Scorsese (bekend van onder meer The Wolf Of Wall Street, Taxi Driver en Goodfellas) en de maker van The Hangover-trilogie, Todd Phillips.

Het is een ongewone combinatie, maar wel één die behoorlijk wat verwachtingen schept. In de loop der jaren zijn er veel verschillende acteurs geweest die de rol van The Joker op zich namen (onder andere Cesar Romero, Jack Nicholson en Heath Ledger) en stuk voor stuk hebben ze het op hun eigen manier vertolkt.

DC Entertainment

De zogehete prequel zou gaan over het leven van The Joker voordat hij in het leven van Batman verscheen. Hierin wordt ingezoomd op een jongere versie van het beroemde personage, die volledig zijn gang kan gaan in de fictieve stad Gotham, maar dan in een setting van de jaren ’80.

Het is nog niet bekend wie de rol gaat vervullen en wanneer de opnames starten. Alleen het feit dat Phillips het verhaal aan het schrijven is, staat vast.

De film zal worden gemaakt onder het label van DC Entertainment, die nog meer films zullen maken die losstaan van bekende films over superhelden.

Heath Ledger

Toch is het een enorm risico wat Scorsese en Phillips nemen. Het is bijna tien jaar geleden dat één van de beste films aller tijden (The Dark Knight, geregisseerd door Christopher Nolan) uitkwam. Daarin was te zien hoe Batman (Christian Bale) en The Joker (Heath Ledger, kort na de opnames overleden) elkaar tot het uiterste dreven om Gotham te laten zien of ze moesten geloven in het goede of het slechte van de mens.

Het ‘probleem’ (als je het zo überhaupt kunt noemen) is dat de acteerprestatie van Ledger zó goed was, dat het niet meer te evenaren valt. In andere woorden, de verwachtingen zullen zo hoog zijn dat het bijna alleen maar kan tegenvallen. Bekendste voorbeeld was de film Suicide Squad, waarbij Jared Leto in de rol van The Joker kroop. Een prestatie die net zo tegenviel als de film zelf.

Om te laten zien hoe briljant de prestatie van Heath Ledger was, zijn hieronder twee beroemde scenes van hem te zien.

Lees ook: Quentin Tarantino maakt film over sekteleider

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

5 comments

Comments are closed.