daniel-craig-bond-james

Het is tijd voor enkele goede en originele James Bond-suggesties!

En weer is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de potentiële opvolging van Daniel Craig als James Bond. De huidige 007 is in 2019 voor de vijfde maal te zien in Shatterhand (de voorlopige titel). Daarna wordt het zoeken naar een geschikte acteur die in de huid van de Britse geheim agent kan kruipen. Er is al een hoop over gesproken en gespeculeerd en maandagmiddag mengde ex-Bond Pierce Brosnan zich in deze discussie.

In een interview met The Daily Mail wond hij er geen doekjes omheen: Tom Hardy moet de nieuwe James Bond worden. “Ik denk dat Tom Hardy een goede Bond zou zijn. Ik zou het fantastisch vinden het hem te zien doen. Je hebt een acteur nodig die hem een beetje los kan neerzetten, dat is wat het Bond maakt.”

Met het wederom oplaaien van deze discussie is het ook voor Vrijmibro tijd om een duit in het zakje te doen. Het is tijd om te analyseren waar een goede 007 aan moet voldoen en wie de beste en meest originele kandidaten zijn om Daniel Craig op te volgen als James Bond.

Criteria James Bond

Er is één belangrijk criterium waar iedereen aan moet voldoen: hij moet Brits zijn! Reacties als “ik wil Leonardo DiCaprio!” worden dus direct uit het raam gegooid. Verder is het ook een terugkerende trend dat de acteurs die worden gekozen, geen waslijst aan A-films en blockbusters op hun naam hebben staan. Er is nooit een duidelijke reden naar buiten gebracht waarom dit zo is, maar het vermoeden is dat het publiek de acteur hierdoor sneller ziet als James Bond, in plaats van zijn echte naam.

Lees ook: ga op vakantie in Quantum Of Solace-villa van 007!

Daarnaast moet degene die de rol van 007 op zich neemt ook de karaktereigenschappen van dit geliefde filmpersonage tot zich nemen. Wat deze precies zijn (en waarom Daniel Craig daarom de perfecte Bond is), wordt hier verder uitgelegd.

Suggesties

Nu we dit opgehelderd hebben, is het tijd om te kijken wie de geschikte kandidaten hiervoor zijn. We gaan eerst naar de namen die het meest genoemd worden, waarna het tijd is voor Vrijmibro om zich in deze discussie te mengen, met namen die je waarschijnlijk niet eerder hebt gehoord.

Tom Hardy

National-popcorn-day-actiefilms

De gedoodverfde favoriet. Wordt niet alleen door Pierce Brosnan genoemd, maar ook door een hoop anderen. Daarnaast is hij door zijn rollen in onder andere Mad Max: Fury Road, The Dark Knight Rises en Dunkirk enorm geliefd bij het grote publiek. Zien we hem een wodka-martini aan de bar bestellen?

Idris Elba

idril-elba-james-bond

De eerste zwarte James Bond? Het zou zomaar kunnen. Ian Flemming (schrijver van de Bond-boeken) heeft immers nooit een huidskleur genoemd. En wie kun je dan beter hebben dan de Luther-acteur! Sympathiek en stijlvol, maar ook het vermogen om echte actie op het witte doek te brengen.

James Norton

james-norton-james-bond

Is bij het Britten vooral bekend door zijn rollen in series als Happy ValleyGrantchesterWar & Peace, en McMafia. Bij de bookmakers staat hij bovenaan, dus wie weet spreekt hij straks die ene, beroemde oneliner uit. Is hij met zijn 32 jaar alleen niet een tikkeltje te jong?

Emily Blunt

emily-blunt-james-bond

Over bookmakers gesproken! De kans dat we Jane Bond aan iedereen voor gaan stellen, lijkt met de dag groter te worden. Grote favoriet om dit te doen is Emily Blunt. Na haar acteerprestaties in A Quiet Place, Edge Of Tomorrow en Sicario twijfelt niemand er nog aan dat ze het in zich heeft. Of het ook echt gaat gebeuren is echter de vraag. Zeker na de uitlatingen van Daniel Craigs vrouw Rachel Weisz, die zegt dat zij een vrouwelijke Bond niet ziet zitten.

Nieuwe namen

Nu we de ‘standaard’ namen hebben gehad, is het tijd voor een frisse wind. Vergeet Tom Hardy en Idris Elba: dit zijn enkele suggesties waardoor je een nieuwe favoriete opvolger voor Daniel Craig krijgt!

Cillian Murphy

cillian-murphy-james-bond

Oké, Murphy is geboren in Ierland (niet in Engeland), maar dat is Pierce Brosnan ook! De hele wereld kent hem natuurlijk als Thomas Shelby in Peaky Blinders, maar zou hij niet net zo geschikt zijn als Brits geheim agent?

Mark Strong

mark-strong-james-bond

Een kale Bond? Tuurlijk, waarom niet. Mark Strong heeft in ieder geval bewezen goed in actiefilms en -series uit de voeten te kunnen. In zowel Kingsman als Deep State laat hij zien een meer dan geschikte kandidaat te zijn.

Matthew Goode

Matthew-Goode-james-bond

Fans van The Crown weten dat hij een bijzonder goed acteur is. Goode portretteert Anthony Amstrong-Jones als geen ander en liet in een bijrol in The Imitation Game zien dat hij meer in zijn mars heeft.

Rupert Friend

rupert-friend-james-bond

Was in 2005 al in de running om de rol van James Bond op zich te nemen, maar Daniel Craig was hem voor. Dertien jaar later heeft de Homeland-acteur flink wat meer ervaring en lijkt hij een gevaarlijke outsider om nu wél 007 te worden.

Paul Anderson

paul-anderson-james-bond

Nóg iemand van Peaky Blinders. Ditmaal gaat het om de iets ruigere Arthur Shelby. Met de trend dat Hollywood steeds meer voor een donkere en hardere versie van verschillende films gaat, past Paul Anderson perfect in dit plaatje.

Overigens in de filmindustrie niet enkel op zoek naar een nieuwe acteur voor James Bond. Voor de vacature van Bruce Wayne/Batman worden ook nog mensen gezocht. En je raadt het al: ook daarvoor hebben we enkele suggesties genoemd!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: