house-of-cards-frank-underwood-vermoord

Schrijvers onthullen: zo had ‘House of Cards’ oorspronkelijk moeten eindigen

Op 30 oktober 2017 was de wereld compleet in shock. House of Cards-ster Kevin Spacey werd beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Het betekende de val van de eerste grote Hollywood-acteur in de #MeToo-beweging en het einde van het personage Frank Underwood in Netflix’ politieke hitserie. Voor ons kijkers was het een klap in het gezicht, maar het maakte ons ook nieuwsgierig naar het laatste seizoen. De schrijvers van House of Cards werden echter voor het blok gezet om met een nieuw scenario op de proppen te komen. Hoe hebben zij het wegvallen van Frank Underwood opgevangen en wat was het oorspronkelijke plan?

LET OP: DIT ARTIKEL BEVAT SPOILERS! HEB JE SEIZOEN 6 NOG NIET GEZIEN? LEES DAN NIET VERDER NA HET TWEEDE TUSSENKOPJE!

Oorspronkelijke script House of Cards

De meeste fans van House of Cards weten nog waarmee het vijfde seizoen afliep. We zagen Claire Underwood alleen in de Oval Office. Ze was de eerste vrouwelijke president van Amerika en benadrukte dat met de woorden “My turn!”. Het was de perfecte overgang voor een spectaculair slotseizoen. Frank en Claire Underwood strijden om de macht in het Witte Huis, terwijl Claire te maken krijgt met genderdiscriminatie en vele doodsbedreigingen. Het script was al bijna af. Elf van de dertien afleveringen waren al geschreven. Het enige waarover nog gesteggeld werd, was de vraag wie als overwinnaar uit de strijd zou komen. Zou Claire als overwinnaar uit de bus komen, of deed Frank wederom een succesvolle greep naar de macht?

Lees ook: met deze beelden zien we hoe Frank Underwood uit House of Cards verdwijnt!

Een derde scenario leek volgens de tekstschrijvers van House of Cards het meest logisch. Het was er één waarbij ze allebei definitief aan het roer stonden en Amerika als land de grote verliezer was. Tot dat moment kwam het echter nooit, want Kevin Spacey werd iets meer dan een jaar geleden door Netflix ontslagen.

Zonder Kevin Spacey (Frank Underwood)

Toen het nieuws van Kevin Spacey wereldkundig werd, dachten de makers er kort aan om een lange pauze in te lassen. Frank Pugliese en Melissa James Gibson, hoofdverantwoordelijk voor het script, raapten de rest echter bijeen om ze te motiveren om de volgende dag aan iets nieuws te beginnen. “We probeerden de energie levend te houden”, aldus Gibson. “We wilden het creatieve momentum behouden en voor elke nieuwe mogelijkheid openstaan.”

Na een dag recapituleren en gevoelens met elkaar delen, was het tijd om aan iets nieuws te beginnen. En dat was geen makkelijke opgave, want de producenten besloten het aantal afleveringen in te korten van dertien naar acht. Iets wat te maken had met de geringe tijd die iedereen nog overhad. Het afscheid van Kevin Spacey en zijn alter ego Frank Underwood zorgde gelukkig voor voldoende inspiratie om aan een zinderend slotstuk te werken.

Einde seizoen 6 (spoilers!)

Heb je de eerste waarschuwing tot nu toe genegeerd? Hup, snel naar boven scrollen en bezoek iets luchtigers op Vrijmibro, zoals de uitbrak-babes! Dit is dan namelijk niet voor jouw tere ogen bestemd. Ben je er klaar voor? Zeker? Dan gaan we nu weer verder.

 

Het was voor de schrijvers niet moeilijk uit te vogelen hoe Frank Underwood dood ging. Iedere andere mogelijkheid was voor het verhaal veel te toevallig. Daarna werd al snel duidelijk dat het logisch was hem te vergiftigen. De vraag was alleen – ook voor de schrijvers – wie Frank Underwood van het leven moest beroven. Ze gaven letterlijk ieder levend personage een alibi, maar kwamen telkens terug bij twee mensen: Claire Underwood en Doug Stamper. En wie van de twee de uiteindelijke dader is? Dat gaan we zelfs in dit artikel vol spoilers niet verklappen. Je moet immers ook nog iets aan de verbeelding overlaten.

Er is echter één aspect wat niet is veranderd aan het originele script: Claire Underwood is zwanger van het politieke beest! Zo krijgt het laatste seizoen letterlijk en figuurlijk nieuw leven. Sinds 2 november is het laatste seizoen van House of Cards te zien. De spectaculaire trailers hiervan zijn hier te zien.

Bron: Vulture.com

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: