heath-ledger-joker-dark-knight-rises

Ja, Heath Ledger zou terugkeren als Joker in ‘The Dark Knight Rises’

Het is alweer tien jaar geleden sinds The Dark Knight in de bioscopen verscheen. En dat hebben we geweten. Het meesterwerk van Christopher Nolan wordt tot de dag van vandaag beschouwd als één van de beste films aller tijden. Niet alleen vanwege het script en de gelaagdheid die in het verhaal verscholen zat, maar vooral vanwege de onnavolgbare acteerprestatie van Heath Ledger als Joker. De rol die in de filmwereld altijd werd gezien als het kindje van Jack Nicholson kreeg door Ledger een compleet nieuwe invulling. En nu blijkt dat de kans groot was dat als de Australiër nog in leven was geweest hij ook in het vervolg – The Dark Knight Rises – zou verschijnen.

Katie Ledger, de zus van, vertelde in een interview aan News dat het er in had gezeten. “Hij was zo trots op zijn prestaties in Batman en ik weet dat hij plannen had voor een volgende Batman-film.” Daar voegt ze aan toe dat “hij ervan hield om te werken met Chris Nolan, Christian Bale en Gary Oldman. Hij had er de tijd van zijn leven. Toen hij tijdens Kerst thuis kwam, kon hij niet wachten om ons erover te vertellen en de stem en lach van de Joker te doen. We hadden de tijd van ons leven.”
Opvallend in deze is dat de woorden van Katie alweer van een jaar geleden zijn, maar recentelijk viral zijn gegaan. De kans is groot dat het te maken heeft met het tienjarig jubileum van The Dark Knight en het treurige overlijden van Ledger dat ermee gepaard gaat.

Hieronder is een fragment uit de documentaire I Am Heath Ledger te zien, waarin mensen die dichtbij hem stonden praten over zijn periode als Joker in deze legendarische film. Het was tevens de film waarvoor hij in 2009 postuum een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol kreeg.

Lees verder onder het fragment.

https://www.youtube.com/watch?v=WGB7ONwzxng

Spin-off Joker

Sinds het overlijden van Ledger heeft de rol van de Joker een enorme populariteitsboost gekregen. Zo kroop Jared Leto in deze rol voor de film Suicide Squad en gaat het sterke gerucht dat Martin Scorsese (Wolf Of Wall Street, Goodfellas) en Todd Phillips (The Hangover) een film over dit populaire karakter maken, waarin ze terug naar de roots van de Joker gaan. Iets soortgelijks als Star Wars momenteel met Han Solo doet. Daarbij verscheen de trailer voor Solo: A Star Wars Story gisteren. Die kun je hier bekijken.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

One comment

Comments are closed.