goedkoopste-taxis-buitenland

Dit zijn de goedkoopste taxi’s in het buitenland

In een ander land reizen is meer dan eens een pain in the ass. Je bent niet bekend met het plaatselijke openbaar vervoer en kunt – als je naar een ver oord reist – niet je eigen auto gebruiken. De meest gebruikelijke uitkomst is dan de taxi. In veel landen is deze goedkoper dan in Nederland, maar in welke landen hoef je de minste centen af te staan? Het is allemaal te vinden in een onderzoek van Silver Door Apartments.

Goedkoopste taxi’s

Om erachter te komen in welke landen je het minst kwijt bent aan een taxi, heeft Silver Door Apartments 50 hoofdsteden met elkaar vergeleken. Daar komt naar voren dat je vooral niet in Zwitserland bij iemand in moet stappen. In Bern ben je namelijk per kilometer gemiddeld € 12,- kwijt! Ter vergelijking: in Egypte kun je voor dezelfde prijs meer dan dertig kilometer afleggen!

Lees ook: Amsterdam perfecte stad voor millennials

De volledige top tien is hieronder te bekijken. Hint: er zitten een hoop Aziatische en Oost-Europese landen bij!

1. Cairo (Egypte): € 0,38
2. Mexico Stad (Mexico): € 0,73
3. New Delhi (India): € 0,86
4. Boekarest (Roemenië): € 0,95
5. Manila (Filipijnen): € 0,99
6. Hanoi (Vietnam): € 1,03
7. Sofia (Bulgarije): € 1,06
8. Bangkok (Thailand): € 1,17
9. Rabat (Marokko): € 1,19
10. Ankara (Turkije): € 1,59

Prijs taxi Amsterdam

In Nederland doen we het bepaald niet goed. Van de 50 hoofdsteden moet Amsterdam het met een 44ste positie doen. Bij ons betaal je gemiddeld €8,15 per kilometer. Daarmee doen we het alleen slechter dan in Kopenhagen, Helsinki, Tokyo, Londen, Oslo en Bern. De bierprijzen zijn in ons land echter niet extreem duur. Daar staan ‘we’ in de middenmoot.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: