Floyd-Mayweather-inkomen-geld

WOW! Floyd Mayweather verdient meer dan Messi en Ronaldo bij elkaar!

Floyd Mayweather hoeft duidelijk niet de eindjes aan elkaar te knopen. De Amerikaanse bokser heeft met afstand de meeste dollars binnengeharkt in 2017, zo blijkt uit de jaarlijkse lijst van Forbes. Niet zo verrassend, zou je zeggen, maar het gat met de rest van de top tien is gigantisch te noemen!

Inkomen Mayweather

In het jaar 2017 heeft Floyd Mayweather in totaal 285 miljoen dollar kunnen bijschrijven op zijn rekening. Dat heeft voornamelijk te maken met het ‘gevecht van de eeuw’ tussen de gevierde sportheld en de Ierse MMA’er Conor McGregor. Het leverde de beste man niet alleen een hoop centjes door het sporten zelf op, maar ook de sponsoren en marketing die daaromheen hingen legde hem geen windeieren.

Het gat tussen hem en de voetbalwereld is zó enorm groot, dat de nummers twee en drie (Lionel Messi en Cristiano Ronaldo) bij elkaar nog niet op zoveel geld komen. De twee grootste spelers van de afgelopen decennia moeten het ‘slechts’ doen met 111 en 108 miljoen dollar, al hoeven zij zich nog geen zorgen te maken over het afbetalen van de hypotheek.

In de top honderd zijn geen Nederlanders te vinden. Wesley Sneijder en Arjen Robben ontbreken, evenals Tom Dumoulin en Max Verstappen. Toch weten we dat Verstappen er alsnog warmpjes bij zit, aangezien hij bij de topverdieners binnen de Formule 1 hoort. Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso zijn wél op de Forbes-lijst te vinden.

Best verdienende sporters 2017

Hier vind je de top tien van de best verdienende sporters in 2017:

1. Floyd Mayweather (boksen): 285 miljoen dollar
2. Lionel Messi (voetbal): 111 miljoen dollar
3. Cristiano Ronaldo (voetbal): 108 miljoen dollar
4. Conor McGregor (MMA): 99 miljoen dollar
5. Neymar (voetbal): 90 miljoen dollar
6. LeBron James (basketbal): 85,5 miljoen dollar
7. Roger Federer (tennis): 77,2 miljoen dollar
8. Stephen Curry (basketbal): 76,9 miljoen dollar
9. Matt Ryan (football): 67,3 miljoen dollar
10. Matthew Stafford (football): 59,5 miljoen dollar

Benieuwd naar de hobby’s van de rijken dan aarde? Kijk dan hier!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: