eredivisie-vroeger-20192020

Cancel je vakantie, de Eredivisie begint voortaan extra vroeg

Wie een seizoenskaart voor een voetbalploeg heeft én lang op vakantie gaat, komt vanaf volgend seizoen bedrogen uit. De KNVB heeft namelijk besloten om de vaderlandse voetbalcompetitie in het seizoen 2019/2020 extra vroeg te starten. Dit heeft vooral te maken met het EK in 2020 en de Europese competities. Toch is het voor de trouwe supporter een bittere pil.

Vroege competitie

Manager competitiezaken van de KNVB – Jan Bluyssen – licht het besluit van de KNVB toe. “Door eerder te beginnen hebben we minder midweekse speelrondes nodig. Ook biedt een vroeger begin van de competitie voordeel voor de ploegen die in de Europese voorrondes spelen. Deze ploegen zijn dan al eerder in het seizoen ingespeeld.”

“Ook moeten we rekening houden met het EK 2020 waar we aan het einde van het seizoen mee te maken hebben”, vervolgt Bluyssen. “Natuurlijk realiseren wij ons goed dat deze datum nog in de vakantieperiode valt en dat dit vanuit supporterskant onwenselijk is, maar op basis van voorgaande punten hebben we samen met de clubs toch besloten om vroeg te starten.”

Prestaties Europa

Het hing al langere tijd in de lucht dat de KNVB groen licht geeft voor dit alternatief. Dit Europese seizoen begon namelijk dramatisch voor de Nederlandse ploegen die Europa vertegenwoordigden. Vitesse deed het verdienstelijk, maar moest na twee voorrondes in de Europa League het hoofd buigen voor FC Basel.

Lees ook: hoe gaat het met de Eredivisie-topscorers van de laatste tien jaar?

Voor AZ en Feyenoord werd het echter een gitzwart avontuur. De Alkmaarders konden na één ronde Europa League alweer inrukken. Over twee wedstrijden bleek het Kazachse Kairat Almaty te sterk. Bij Feyenoord was het nog veel erger, want zij dropen af tegen het Slowaakse AS Trencin, door onder meer uit met 4-0 te verliezen. Tegenover deze ondermaatse prestaties staat wel het unieke feit dat Ajax drie voorrondes voor de Champions League overleefde en zelfs overwintert in het miljardenbal.

Start Eredivisie 2019/2020

De eerste speelronde van de Eredivise begint 2 augustus. Een week later start de Keuken Kampioen Divisie. De Johan Cruijff Schaal begint een weekje eerder. Tot die tijd drinken wij deze spijtige beslissing weg met speciale Feyenoord wijn.

Bron beeld: Flickr

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: