ac-milan-arsenal-europa-league

Hoe AC Milan en Arsenal ooit échte grootmachten waren

Ach jongens, hoe tijden toch kunnen veranderen. Vanavond staat de kraker tussen AC Milan en Arsenal (in Italië) op het programma. Een affiche om je vingers bij af te likken, ware het niet dat dit duel in de Europa League wordt afgewerkt. Inderdaad, het zijn twee clubs die dusdanig zijn afgegleden dat ze niet meer in het miljardenbal van de Champions League voorkomen. Niet dat beide ploegen slecht zijn, maar aanhaken bij de Europese top zit er ook niet meer in. Daarom is het tijd om een blik in het recente verleden te werpen, toen de teams uit Londen en Milaan nog in de bovenste regionen functioneerden en garant stonden voor attractief voetbal.

Laatste ontmoeting

Het is alweer even geleden dat beide teams elkaar voor het laatst troffen. In 2012 speelden ze om een plek in de kwartfinale van de Champions League. Een tweeluik wat bijzonder chaotisch verliep. Want waar AC Milan eerst nog met 4-0 uithaalde (door treffers van Boateng, Robinho 2x en Ibrahimovic) liep het in Londen nog bijna mis. Daar wist Arsenal namelijk de rug te rechten en met 3-0 de eer te redden (Koscielny, Rosicky en Van Persie), maar bleek het toch niet genoeg voor The Gunners om door te gaan.

Henry en Kaká

Hoewel de teams van 2012 er niet om logen, gaan we voor de échte gloriedagen nog iets verder terug in de tijd, namelijk naar 2006. Toen belandden beide ploegen in de halve finales en wist Arsenal zelfs de eindstrijd (2-1 verloren van FC Barcelona) te bereiken. Maar hoe anders waren de teams toen?
AC Milan had net het – voor hen – debacle van Istanbul achter de rug, maar beschikte over een selectie die onvoorstelbaar was. Daar kunnen we lang en kort over praten, maar deze foto (die vaak terugkeert op social media) spreekt volledig voor zichzelf.

ac-milan-2005

Bij Arsenal hadden ze het tijdperk van The Invincibles al een paar jaar achter zich, maar het raamwerk daarvan stond nog steeds. Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Robert Pires en Sol Campbell maakten er de dienst uit, samen met jongelingen Cesc Fàbregas en Robin van Persie. Zij haalden de finale van de Champions League en leken lange tijd te winnen, maar treffers van Samuel Eto’o en Juliano Belletti gooiden Catalaans roet in het eten. Neemt niet weg dat het een elftal was om van te smullen.

Moeten we dan straks anderhalf uur lang naar twee armzalige elftallen kijken? Natuurlijk niet! Het is alleen geen absolute top meer. Toch zijn er met spelers als Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang, Gianluigi Donnarumma en Patrick Cutrone voldoende smaakmakers om 8 maart om 19:00 uur en 15 maart om 21:05 van te genieten!

Bron beeld: Flickr

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

One comment

Comments are closed.