tequila-tekort

Paniek! Er dreigt een ernstig tekort aan tequila te komen

Even schrikken voor degenen die ieder weekend een aantal shotjes tequila achterover slaan. Er dreigt namelijk een flink tekort van het Mexicaanse goedje te komen. Volgens Reuters zorgt de hoge vraag vanuit wereldsteden als New York en Tokyo ervoor dat het aantal agaveplanten drastisch afneemt. Deze brengen het extract agavesiroop voort, wat een essentieel ingrediënt is voor zowel tequila als de Mexicaanse drank pulque.

Lees ook: tap zes biertjes tegelijk, dankzij Beerjet

Daar komt bij dat de prijs voor een agaveplant behoorlijk aan het stijgen is. Niet zo verrassend, aangezien hier simpelweg de wet van vraag en aanbod intreedt. Het maakt de alcoholische versnaperingen echter niet goedkoper.

tequila-agave-mexico
De agaveplanten in Mexico

Drie jaar

We hebben hier helaas niet te maken met een zomer of een klein jaar aan tekorten. De kans is groot dat het hier om een periode van drie jaar gaat. En daarmee is tequila eigenlijk een slachtoffer van het eigen succes geworden. Het is in enkele jaren waanzinnig populair geworden, waardoor de vraag een aantal keer over de kop is gegaan. Aangezien dat niet het geval is bij de agaveplanten is dit spijtig genoeg een logisch gevolg. We zullen en nog maar eentje achterover slaan om dit leed snel te vergeten.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

3 comments

Comments are closed.