Mancave-tips-ideeen

Waarom iedere man een mancave moet hebben

Een mancave (of man cave) is een plek waar mannen hun hobby of favoriete bezigheden kunnen beoefenen. Vaak is het een zolderkamer of garage, die helemaal naar hun smaak is ingericht. Het is een term die vooral in Angelsaksische landen als de USA, Australië en Nieuw-Zeeland gebruik wordt maar die steeds meer in Nederland en België te horen is.

Het is de tekst de op Wikipedia-pagina van de mancave te lezen is. Inderdaad, zelfs dit fenomeen heeft tegenwoordig een eigen pagina op de bekendste online encyclopedie van het internet. Toch heeft nog altijd niet iedere man zijn eigen ruimte. Doodzonde! Tijd om alle mannen van Nederland over te halen om er zelf één in te richten. Na het lezen van dit artikel wil je er gegarandeerd ook één!

Waarom een mancave?

Een mancave, is dat nou werkelijk nodig? Het is een vraag die niet alleen door veel vrouwen wordt gesteld, maar ook bij mannen geregeld te binnen schiet. Het antwoord daarop is ja. En de reden hiervoor is belangrijker dan je denkt. Mancaves zijn niet alleen te gek om in te bivakkeren en te doen waar jij zin in hebt, maar zijn ook nog eens goed voor je huwelijk.

Uit onderzoek blijkt dat het hebben van een dergelijke ruimte goed voor een man is. Professor Sam Gosling zei in een interview in 2013 dat “ruimte goed is voor het ordenen van emoties”. Volgens Gosling gaat de mancave verder dan enkel vermaak, ontspanning en het verrichten van hobby’s.

Een plek hebben waar de man geen compromissen hoeft te sluiten, schijnt van cruciaal belang te zijn. “Het is een manier om te zeggen ‘Ik houd van mijn familie en van bloemen, maar dat is niet wat ik nodig heb op mijn emoties te ordenen.” “Mancaves zijn de architecturale versie van omgaan met je beste vrienden.”

In andere woorden: hoe erg je ook van je vrouw en familie houdt, soms heb je gewoon behoefte aan een ruimte waarin jij alleen beslist wat er gebeurt en hoe het gebeurt.

Voorbeelden mancaves

Tijd om dus aan te slag te gaan. Ga naar je schuur, zolder of kelder en maak er een plek van die helemaal volgens jouw smaak is. Daarom is het dringend tijd om naar een aantal vette voorbeelden te kijken. Of je nu kiest voor sport, film, elektronica of bouw, uit de volgende mancaves kun je meer dan voldoende inspiratie halen.

Mancave-tips-ideeen
Mancave-tips-ideeen
Ideeen-mancave
Mancave-voorbeeld
Tips-goede-mancave

Bron foto’s: Homebnc

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

4 comments

Comments are closed.