tequila-hotel-mexico-01

Mexicaans hotel biedt jou overnachting in ’tequilavat’

Is tequila jouw beste vriend en houd je ervan om in de meest bizarre optrekjes over de hele wereld te overnachten? Dan is deze plek iets voor jou! Het Mexicaanse plaatsje Santiago de Tequila biedt de mogelijkheid om in een tequilavat ter grootte van een hotelkamer te overnachten. En ja, het is net zo bizar als dat het klinkt.

‘Tequila hotel’

Het Matices Hotel de Barricas, zoals het voluit heet, is gelegen aan de Casa Cofradia (de tequila fabriek) en heet jou op de enige juiste manier welkom: door middel van een aantal shotjes. Daarna verblijf je letterlijk tussen de agaveplanten, die ervoor zorgen dat deze sterkedrank op de markt verschijnt. Voor 180 dollar per nacht (150 euro) kun je in dit bijzondere hotel je ogen dichtdoen. En dat het er aan luxe niet ontbreekt, blijkt wel uit de foto’s hieronder. Meer dan voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en er is zelfs een badkamer!Tekort aan tequila

Door al deze gekkigheid gaan we bijna voorbij aan het feit dat er een ernstig tekort aan tequila in de toekomst dreigt. Het drankje wordt namelijk gemaakt van de agaveplant, waar een schaarste van dreigt te ontstaan. Omdat de vraag naar tequila explosief toeneemt, maar het aantal planten ongeveer gelijk blijft, zullen we dus binnenkort genoegen moeten nemen met minder.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: