nba-all-star-game-2018

De NBA-teams voor de All-Star Game 2018 zijn gruwelijker dan ooit!

Één van de grootste spektakels op basketbalgebied komt er weer aan! Alle NBA-sterren komen weer bij elkaar om hun beruchte jaarlijkse All-Star Game te spelen. Voor deze editie heeft de organisatie van de spectaculaire sport voor een geheel nieuwe opzet gekozen. Waar normaal gesproken fans, spelers en invloedrijke mensen van de media kiezen welke spelers voor de Eastern en Western Conference worden gekozen, zijn het nu twee toonaangevende sterren die hun ideale team samenstellen. Daarnaast hoefde er deze keer geen rekening te worden gehouden met spelers die enkel van de Eastern- of Western Conference waren. Er kon naar hartenlust gekozen worden en dat leverde teams op waar menig liefhebber van gaat watertanden!

LeBron James en Stephen Curry

Voor de 2018-versie van de NBA All-Star Game was het ditmaal de eer aan supersterren LeBron James en Stephen Curry om hun favoriete teams samen te stellen. Cleveland-ster James – die onlangs nog de magische grens van 30.000 punten doorbrak – heeft onder meer ploeggenoot Kyrie Irving en Kevin Durant voor zijn succesformatie gekozen. Curry, speler van de Golden State Warriors en in 2015 en 2016 verkozen tot Most Valuable Player van de NBA – slaagde erin om onder andere James Harden en All-Star-nieuwkomer Giannis Antetokounmpo te strikken voor zijn formatie.

De complete teams zijn in de tweets hieronder te zien. Let op: degenen met een gouden ster starten in de basis, die met een zilveren moeten eerst op de bank plaatsnemen.

Ook voor het voetbal?

De grote vraag is natuurlijk: kan dit ook in het voetbal? Zijn spelers en clubs bereid om in hun drukke speelschema een dagje vrij te maken om ook zo’n legendarische wedstrijd te spelen. Het is de vraag, aangezien de meeste ploegen al niet happig zijn om hun sterren naar hun nationale ploeg af te laten reizen, laat staan voor een partij als deze. Maar stel je voor: Cristiano Ronaldo en Lionel Messi die samen op het veld staan met topvoetballers als Kevin de Bruyne, Neymar, Robert Lewandowski en Paul Pogba! En dan op het heilige gras van Wembley. Hoe groot die kans is, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden, maar wat is het lekker om daarover te fantaseren!

Enfin, genoeg over dit droomscenario. Jij bent hier immers vanwege het basketbal. De partij tussen de teams van LBJ en Curry wordt op 18 februari in Los Angeles gespeeld. Naar verwachting wordt de partij op Ziggo uitgezonden. En of LeBron nou wint of niet, in zijn nieuwe, peperdure villa kan hij de stress van de wedstrijd gemakkelijk van zich af schudden!

Bron beeld: Keith Allison

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: