ben-affleck-netflix-spotify

Ben Affleck voorspelde al Netflix en Spotify… in 2003!

Ben Affleck kan zich beter laten omscholen tot waarzegger, want de acteur zag lang geleden al Netflix en Spotify aankomen. Er is recent een interview uit 2003 (!) opgedoken, waarin hij een mooie toekomst voor muziek en video on demand ziet. En dat is onwaarschijnlijk knap te noemen, want destijds waren CD’s niet weg te denken en kwamen DVD’s net om de hoek kijken. Vrijwel alles wat hij hier aankondigde is perfect uitgekomen.

Netflix en Spotify

Tijdens een promotie voor de film The Battle Of Shaker Heights krijgt Ben Affleck de vraag hoe hij de toekomst van de consumptie van films en muziek ziet. De Argo en Batman-acteur antwoordde als volgt. “Ik denk dat een systeem gebaseerd op een jaarabonnement zal werken.” […] “Het zijn films op aanvraag, maar er zal een gelaagde structuur in zitten. Hetzelfde geldt voor muziek, waar je een enorme bibliotheek aan nummers krijgt. Je zult elk jaar opnieuw voor moeten betalen, omdat er simpelweg weer nieuwe muziek bijkomt.”

Lees ook: door deze illegale hack kijk je gratis Netflix

Hier houdt het echter niet op, want hij komt even later ook nog eens met een statement, waarin hij zegt dat het nog even duurt voordat er technologisch de mogelijkheden voor zijn. “De technologie is er nog net niet, maar dat komt waarschijnlijk binnen vijf jaar.” Je raadt het al, Netflix kondigde in 2007 aan dat ze films digitaal gingen aanbieden. Spotify werd in 2006 opgericht, kreeg bekendheid in 2008 (precies vijf jaar na de voorspelling van Ben Affleck) en werd in 2012 de online muziekdienst zoals we het nu kennen. Je kunt dus zeggen dat Ben een grandioos visioen had.

Een fragment van het interview is hieronder te zien.

‘Batfleck’

We kunnen dus zeggen dat Ben Affleck een uitstekend oog voor de markt heeft, maar in Hollywood loopt het even iets minder. Zo werd hij laatst nog aan de kant geschoven als Bruce Wayne/Batman. Grote vraag is dan ook wie hem gaat opvolgen als superheld. Hoewel daar nog geen duidelijkheid over is, legt Vrijmibro deze vijf suggesties aan jou voor.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: