netflix-gratis-kijken-hack

Door deze illegale hack kunnen mensen gratis Netflix kijken

Streamingsdiensten als Netflix en Spotify zijn niet meer uit ons leven weg te denken. De tijdens van videobanden, dvd’s en cd’s liggen vrijwel definitief achter ons en dus schakelen we over op deze populaire diensten. Wat sommige mensen nog wel eens tegenhoudt om van deze bedrijven gebruik te maken, is het afsluiten van een abonnement. Daar hebben een paar slimmeriken een truc op gevonden, zodat zij gratis kunnen netflixen. Let op: deze hack wordt beschouwd als illegaal.

Registratie Gmail

Wie zich aanmeldt voor een Netflix-account, moet zich doorgaans registreren via hun Gmail-adres. Op die manier krijg je een bevestigingsmail met de vraag om je mail te verifiëren. Wat Netflix echter niet registreert, zijn de puntjes in een mailadres. Kies je er bijvoorbeeld voor om het mailadres ik.henk39[@]gmail.com te nemen, dan worden er ook mails gestuurd naar ikhenk39[@]gmail.com (zonder puntjes), maar ook naar ik.henk.39[@]gmail.com (met extra puntjes). Gmail ziet de adressen als drie verschillende soorten, maar Netflix ziet dit allemaal als één mailadres. Door onbekenden te laten verifiëren of zelfs opnieuw te laten betalen, is er sprake van phishing, oftwel oplichting.

Gratis Netflix

Deze fout werd ontdekt door twitteraar James Fisher, die een mail ontving van Netflix met het verzoek om de betalingsgegevens te updaten. Daarop sloeg James alarm, omdat hij dacht dat dit een nepmail was. Omdat het wel degelijk om Netflix zelf bleek te gaan, keek hij nog eens naar het mailadres waar naar de mail verzonden werd en daar vond hij een extra punt. Zo is hij op de manier gekomen waarop mensen aan gratis Netflix komen. Als hij hierop had gereageerd, had iemand anders op zijn kosten gratis kunnen Netflixen.

gratis-netflix-hack-phishing

Fraude

Deze methode is allemaal mogelijk, doordat Netflix jou de gelegenheid geeft om eerst een maand gebruik te maken van hun diensten, voordat je ook daadwerkelijk hoeft te betalen. Je hoeft op dat moment nog niet op de bevestigingsmail te reageren, waardoor sommigen ongestoord naar de nieuwste seizoenen van House of Cards of Narcos kunnen kijken. Wel moet je betalingsgegevens invullen, maar die kun je annuleren zodra Netflix aan je vraagt of het hier inderdaad om een geldige kaart gaat.

Let er dus voortaan extra goed op om op dit soort mails NIET te reageren! Er is hier sprake van fraude en doordat de afzender ‘gewoon’ Netflix is, is het heel verleidelijk om dit alsnog te doen. Vertel al je vrienden hierover om dit soort mails ongeopend te laten en neem er anders contact over op met de dienst zelf, want voor je het weet word je opgelicht.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: