studio-voetbal-extra-uitzending

Hier gaat Studio Voetbal tijdens de extra uitzending over praten

Nu het kabinet besluit om alle evenementen (en dus ook het betaald voetbal en de Eredivisie) tot september stop te zetten, vindt de NOS het belangrijk om een extra uitzending van Studio Voetbal te maken. Deze wordt woensdagavond uitgezonden en dit is wat er allemaal wordt besproken.

Maar laten we eerst bespreken waar je Studio Voetbal live kunt kijken. Op NPO1 is het woensdagavond om 21:30 uur te zien. Welk programma gaat daardoor verloren? De eerste aflevering van het programma Jouw stad, ons dorp. Jammer, maar niks aan te doen.

Nu dat bekend is, is het tijd om over de écht belangrijke topics te praten: waar gaat de uitzending namelijk over?

Kampioen en degradatie

De competitie kan door het besluit van het kabinet niet worden afgemaakt. Het is daardoor niet bekend hoe dit seizoen eindigt. Krijgt Ajax de landstitel en komt er überhaupt een kampioen? En voor clubs als ADO Den Haag en RKC zijn er minstens zulke goede vragen. Want degraderen zij nu en promoveren er clubs uit de Keuken Kampioen Divisie? Zijn er volgend seizoen achttien of twintig ploegen? Alleen daarover kan Studio Voetbal al een extra uitzending vullen.

Europese tickets

Spelen in Europa is niet alleen prestigieus, maar ook financieel extreem belangrijk. Het lijkt nu duidelijk dat Ajax de Champions League ingaat en AZ hier voorrondes voor speelt. Daarnaast stroomt Feyenoord de groepsfase van de Europa League in en moet PSV een voorronde overleven. Maar hoe zit het met de teams die zich (bijna) hadden geplaatst voor de play-offs om een Europees ticket?

Nieuw seizoen Eredivisie

Misschien kan het voetbal in september weer doorgaan, maar dat betekent niet dat er dan ook direct gespeeld wordt. Er moet eerst nog een voorbereiding komen en wat er met de transfermarkt en het nieuwe Europese seizoen gebeurt is totaal onduidelijk. Met andere woorden: we weten vrijwel niks, maar daar probeert Studio Voetbal verandering in te brengen.

Nogmaals, de uitzending is woensdagavond om 21:30 uur te zien. Naast presentator Sjoerd van Ramshorst zijn Pierre van Hooijdonk, Arno Vermeulen en Jeroen Stekelenburg te gast.

Bron beeld: YouTube

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: