Vrijmibo-organiseren-vrijmibro

Vrijmibo organiseren? Zo regel jij de perfecte borrel

Het is weer bijna weekend en dat betekent voor veel mensen maar één ding: de vrijmibo is in zicht! Het werk wordt dan met volle overgave aan de kant geschoven en de drank wordt uit de ijskast gehaald. Tijd voor de vrijdagmiddagborrel! Met collega’s gezellig praten over koetjes en kalfjes en de weekendplannen met elkaar doornemen. Klinkt allemaal fantastisch en dat is het ook. Maar dan moet er wel iemand zijn die hiervoor het initiatief neemt. Om diegene(n) te helpen dit voor elkaar te brengen, is hier een gids over het organiseren van de vrijmibo. Want als je het doet, doe het dan goed.

Lees ook: wat betekent vrijmibo eigenlijk?

Kroeg of kantoor?

Laten we beginnen bij het grootste vraagstuk: kroeg of kantoor? Het lijkt vrij simpel, maar jouw collega’s zullen er waarschijnlijk tot op het bot verdeeld over zijn. Het heeft zijn charme om de vrijdagmiddagborrel op de werkvloer te vieren en een hoop drank uit de ijskast te halen, maar moet je dat eigenlijk wel daar vieren?

Een andere optie is namelijk om met z’n allen de kroeg in te duiken. De kracht van het fenomeen van de vrijdagmiddagborrel neemt misschien af, maar het heeft ook voordelen. Zo hoef je geen rekening te houden met voorraad en kan iedereen aftaaien wanneer hij of zij wil.

Haal altijd teveel

Kies je er voor om de vrijmibo wél op kantoor te vieren, dan is er één gouden regel: haal altijd teveel! Het laatste wat je wilt is een groep boze blikken die jouw kant uit staren omdat na twee rondjes de voorraad alweer op is. Zorg er dus altijd voor dat er meer dan voldoende is. Alles dat overblijft kun je bewaren voor een later moment.

Hanteer trouwens dezelfde regel voor het eten dat je er eventueel bij neemt. Ook daarbij is het niet gewenst om met kleine hoeveelheden aan te komen. Blijft weliswaar minder lang goed dan drank, maar de nootjes hoef je ook niet na een dag al weg te gooien.

Grote of kleine groep

Is geen spelbreker tijdens de vrijmibo, maar wel iets dat je in je achterhoofd moet houden. Werk je in een kleine organisatie, dan kun je bijvoorbeeld makkelijker iets als pizza laten bezorgen. Heb je een grote groep collega’s met wie je de vrijmibo viert, dan doe je er goed aan om qua eten voor een grote schaal met kleinigheden te zorgen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

2 comments

Comments are closed.