nederlands-elftal-shirt-ek-2020

Brengt dit Nederlands Elftal-shirt ons naar het EK in 2020?

Het nieuwe shirt van het Nederlands Elftal is door Nike bekend gemaakt. Op de website van Ons Oranje is te zien dat er ditmaal met witte strepen op de mouwen van het verder gebruikelijk oranje shirt gespeeld gaat worden. Het is traditie (maar ook een groot deel marketing) dat in de aanloop naar een groot toernooi een land met een fris tenue op het veld verschijnt. In het geval van Oranje – we zullen de wond niet verder openrijten – zal het vooral zichtbaar zijn in aanloop naar de Nations League, die in 2020 plaatsvindt. Het thuisshirt is hieronder te zien.

Tekst gaat onder de foto’s verder.

Een bericht gedeeld door ❤⚽🔶 (@ohranje) op

Nations League 2020

Onder leiding van bondscoach Ronald Koeman zal het oranjeshirt voor het eerst op 8 juni geshowd worden in en tegen Noord-Ierland. De presentatie van de shirts zal iets eerder zijn, namelijk op 31 mei. Aangezien we het WK… ach laat ook maar. Tijdens de kwalificatie voor de Nations League in 2020 zullen we de shirts standaard te zien krijgen. Dan neemt Nederland het in een poule op tegen Frankrijk en Duitsland.

Voetbalvrouwen

De Oranjeleeuwinnen krijgen hun eigen, speciale logo. Als een erkenning van hun grootse prestatie (de EK-winst in eigen land vorige zomer) spelen Lieke Martens en co. met een leeuwin als embleem, in plaats van een leeuw. Zij zullen hun shirts voor het eerst in de WK kwalificatiewedstrijd tegen – opnieuw – Noord-Ierland uit. In eigen land kunnen we op 12 juni tegen Slowakije er voor het eerst van genieten. Die wedstrijd zal in Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion gespeeld worden.

Bron beeld: OnsOranje

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: