tijd-vrijmaken-gamen

Nooit meer tijd om te gamen? Zo peuter je wat vrije uurtjes los!

Alle gamers kennen dit dilemma: in je jonge jaren speel je de vetste spellen tot in de late uurtjes en opeens kun je er geen tijd voor vrijmaken. Je studentenleven loopt op z’n eind of je hebt plots een leuke vriendin, waardoor je geen tijd meer hebt voor de nieuwste games. Daarom is het tijd dat Vrijmibro tips geeft om tijd vrij te maken voor het gamen. Want zeg nou zelf: een paar uur achter de PlayStation of Xbox is toch het beste tijdverdrijf wat er is?!

Speel samen

Als je een vriendin hebt, kun je eindeloos water bij de wijn doen, maar daar word je op de lange termijn niet gelukkiger van. In plaats daarvan kun je een poging wagen om haar mee te laten spelen. Houdt ze al van gamen, dan heb je waarschijnlijk je droomvrouw gevonden. Is dat niet zo, dan staat ze er misschien voor open om samen een poosje met een controller in de hand te zitten. En als ze niet wil, dan heb je het in elk geval geprobeerd.

Overleg om tijd vrij te maken

Heb je het stappenplan van onze eerste tip gevolgd, maar is jouw vriendin simpelweg geen gamer? Geen paniek! Probeer in dat geval als volwassenen erover te praten dat jij graag wilt gamen en er ook voor haar wilt zijn. Het is immers voor haar ook niks als jij jezelf twaalf uur lang opsluit in je kamer om Call of Duty te spelen. En als je dan een paar uur vrij hebt, neem het er dan van! Krijg geen schuldgevoelens omdat je iets anders niet doet of omdat het zo alweer voorbij is. Je hebt de tijd, dus verlies jezelf dan ook compleet in een geweldige game!

Kies zorgvuldig je games

Tegenwoordig hebben games zó’n lange gameplay, dat je eeuwen over één spel kunt doen. Red Dead Redemption 2, God of War en zelfs FIFA 19 zijn slechts een paar voorbeelden van games waar je lachend een jaar over doet. En dat is niet erg. Kies alleen zorgvuldig de spellen uit die jij wilt spelen en maak er een planning voor. Speel je een aantal lange spellen tegelijk, dan krijg je al snel het gevoel dat je ze allemaal nooit afmaakt en er dus volledig mee kapt. Doodzonde! Speel er daarom maximaal één of twee tegelijk om het overzicht te behouden.

Speel onderweg

Niet handig als je met de auto naar je werk gaat. Reis je echter met het openbaar vervoer, dan is het perfect om een console uit je tas te halen. Een Nintendo Switch is hiervoor waanzinnig handig, maar ook een DS of zelfs je old school Game Boy Color. Als er een spel opzit wat je leuk vindt, creëer je vanzelf tijd om onderweg te kunnen gamen.

In aanloop naar de feestdagen kun je jezelf een prachtige PlayStation Classic cadeau doen. Een remake van de PS1, met twintig games om het kind in je naar boven te halen. Benieuwd welke spellen daar tussen zitten? Bekijk dan hier het volledige overzicht.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: