playstation-classic-alle-games

Alle games voor de Playstation Classic zijn bekend, maar toch is er kritiek

Sony heeft voor de Playstation Classic bekend gemaakt welke twintig games beschikbaar en bespeelbaar zijn. Half september kregen we het fantastische nieuws te horen dat er officieel een remake van de Playstation 1 komt, maar we hadden nog geen idee welke spellen erbij werden geleverd. Jumping Flash, Final Fantasy VII, Tekken 3, Wild Arms en Ridge Racer Type 4 waren al bevestigd, maar de rest was een klein mysterie. Nu is het eindelijk bekend, maar desondanks ontbreken er alsnog een paar ‘fan favorites’.

Games Playstation Classic

Dit zijn alle twintig games die voor de PlayStation Classic beschikbaar zijn:

Battle Arena Toshinden
Cool Boarders 2
Destruction Derby
Final Fantasy VII
Grand Theft Auto
Intelligent Qube
Jumping Flash!
Metal Gear Solid
Mr. Driller
Odd world: Abe’s Oddysee
Rayman
Resident Evil Director’s Cut
Revelations Persona
Ridge Racer Type 4
Super Puzzle Fighter II Turbo
Syphon Filter
Tekken 3
Tom Clancy’s Rainbow Six
Twisted Metal
Wild Arms

Suggesties

Hoewel de spellen stuk voor stuk een legendarische status hebben, is er toch wat kritiek van de nostalgische gamers onder ons. Zo zijn er alsnog een aantal iconische games die de schifting niet overleefd hebben. Wij hebben de drie opvallendste namen onder elkaar gezet.

Gran Turismo

Één van de populairste racespellen die ooit voor de PlayStation is verschenen. Je zou denken dat hier voldoende animo voor is.

Tony Hawk Pro Skater

Het heeft de status van Tony Hawk omhoog getild naar die van legende. Daarnaast zijn de letters SKATE en COMBO voor altijd verbonden aan deze skatereeks.

Crash Bandicoot

Het spel waar mensen het meest naar uitkeken. Het is dan ook een compleet raadsel waarom Crash Bandicoot niet is opgenomen. Van Ratchet And Clank kun je nog zeggen dat zij nooit een spel voor de PS1 hadden, maar dit is een gemiste kans.

FIFA Road To World Cup 1998

Natuurlijk kun je zeggen dat de spelers uit 1998 nu niet meer actief zijn, maar er zijn weinig voetbalspellen zo iconisch als deze. Alleen voor de nostalgie – waar de PlayStation Classic voor is – had deze opgenomen moeten worden.

Spyro

Het paarse draakje krijgt een remake voor de PS4, maar is in dit geval over het hoofd gezien. Jammer, want de hype die rond de remakes ontstaat, doet vermoeden dat er voldoende animo voor Spyro is.

De PlayStation Classic verschijnt 3 december 2018. Voor de prijs van 100 dollar is deze van jou. Wil je meer informatie over de deze nieuwste console van Sony? Bekijk dan hier alle details.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: