san-marino-vakantie-boeken

San Marino is hot en daarom jouw nieuwste vakantiebestemming!

San Marino is booming! Dat weet niemand, maar het schijnt echt waar te zijn. Volgens de United Nations World Tourism Organization (UNWTO in het kort) maakt het dwergstaatje een spectaculaire groei in het toerisme door. In 2017 kwamen er 31,8% meer bezoekers dan het jaar ervoor. Dat is een totaalaantal van 78.000 mensen. Geen enkel land in Europa maakte zo’n sterke groei door. Niet slecht voor een landje met 33.000 inwoners. En met een oppervlakte van 61 vierkante kilometer (bijna vier keer zo klein als Amsterdam) is het niet voor niets een piepklein landje.

Toerisme in San Marino

Hoe kan het dan dat steeds meer mensen een bezoekje brengen aan San Marino? Een aanwijsbare reden voor de groei is er niet, maar er zijn voldoende redenen te bedenken. Zo is het staatje in het Noord-Oosten van Italië bijvoorbeeld een slordige 3,5 uur rijden vanaf Florence. Daarnaast beschikt San Marino over één van de mooist gelegen burchten: de Guaita. En vergeet niet dat het een plaats is waar je volledig tot rust komt, al mag dat volgens deze psycholoog niet langer dan een week duren.

Foto’s

Ben je nog niet overtuigd dat San Marino jouw volgende vakantiebestemming wordt? Snappen we, maar bij het zien van deze plaatjes verander je snel van gedachten!

san-marino-vakantie-boeken

Het is niet voor het eerst dat Vrijmibro een land bombardeert tot nieuwste vakantiebestemming. Zo prezen we eerder de Dominicaanse Republiek om haar gastvrijheid en hagelwitte stranden. Ook daar zijn voldoende foto’s van om jou te overtuigen!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: