neymar-clausule-klappen-fans

Ongelooflijk: ‘Neymar krijgt 400.000 euro voor bedanken fans’

En, hoeveel geld krijg jij als je dagelijks alle collega’s bedankt voor het harde werken? Nee, dat dachten we al. Bij Paris Saint-Germain geven ze hun spelers de meest bizarre geldclausules. Volgens Football Leaks deelt de Franse grootmacht zelfs bonussen uit als ze hun fans na de wedstrijd bedanken. Klinkt te krankzinnig voor woorden, maar in een wereld waarin alle normen en waarden zijn verdwenen, verbazen wij ons nergens meer over.

Bonussen Neymar

Tijdens het Franse programma Envoyé spécial werd er donderdagavond dieper ingegaan op de wijze waarop PSG de spelers betaalt. Één van deze manieren is een bonus wanneer de fans worden bedankt. En wie denkt dat het om een consumptiebon en een gratis biertje gaat heeft het helemaal mis. De maandelijkse bedragen verschillen hier namelijk van ‘slechts’ 33.000 euro tot een monsterlijke geldsom van 375.000 euro! Dit laatste bedrag wordt waarschijnlijk uitgekeerd aan Neymar, die in augustus 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro van FC Barcelona naar PSG verkaste. Het was niet alleen de duurste transfer in Frankrijk, maar ook in de geschiedenis van het voetbal.

In de tweet hieronder is een kort fragment van de uitzending van Envoyé spécial te zien.

Salarissen

Naast deze bizarre bonussen hoeft Neymar met zijn basissalaris niet de eindjes aan elkaar te knopen. Zo schijnt hij per jaar minimaal 30 miljoen euro op te strijken! Ter vergelijking: Kylian Mbappé – die voor 180 miljoen naar de club uit Parijs vertrok – moet het met een schamele 18 miljoen doen. En een modaal salaris in Nederland bedraagt zo’n 35.00 euro bruto. Nu jij weer.

Gelukkig is Neymar het voorbeeld van beschaving op de voetbalvelden…

Bron beeld: Flickr

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: