Deadline-day-miskopen-voetbal

Deadline Day: zie hier de grootste miskopen

Voetballiefhebbers zien dit misschien wel als de leukste, mooiste en meest emotionele dag van het jaar: deadline day. De laatste dag van de transfermarkt is het moment dat clubs beseffen dat hun selectie nog niet perfect is en daarom met de vreemdste namen op de proppen komen. Meestal mag een team dan een vage Bulgaarse huurling uit de Turkse derde divisie verwelkomen, maar soms slaan clubs de plank nog veel harder mis. Voor veel geld wordt een grote naam met veel bombarie binnengehaald, maar die bakt er vervolgens helemaal niks van. Hieronder zie je de grootste miskopen op deadline day!

Lees ook: De grootste miskopen van Ajax

Miskopen op deadline day

1. Fernando Torres (2011), van Liverpool naar Chelsea
Voor een monsterlijk bedrag van 63 miljoen euro (toen nog veel geld) vertrok de Spaanse spits naar Stamford Bridge, maar zijn verblijf werd één grote lijdensweg. Voor veel Londenaren zal 31 januari 2011 dan ook de dag zijn, dat de grootste miskoop ooit werd aangetrokken. In bijna vier seizoenen trof Torres slechts 48 keer doel, terwijl hij daarvoor een ware goalgetter bleek. Met een fors verlies vertrok de Spanjaard dan ook in 2014 naar AC Milan.

2. Andy Carroll (2011), van Newcastle United naar Liverpool
Je zou denken dat de supporters van Liverpool zich een ongeluk lachten, maar toen ze zagen wie de opvolger van Torres werd, verging het lachen hun snel. Andy Carroll, de houterige spits van Newcastle United, nam namelijk de plaats in van de Spanjaard. Kosten: 40 miljoen euro. Prestaties: nog geen tien doelpunten in twee jaar tijd. Het is dan ook geen verrassing dat Carroll twee seizoenen later voor een veel lager bedrag Anfield Road achter zich liet.

3. Robinho (2008), van Real Madrid naar Manchester City
“Ja, ik dacht dat ik voor United tekende, wist ik veel dat er nog een club in Manchester was.” Legendarische woorden van het voormalige toptalent Robinho. Voor 32,5 miljoen euro verhuisde hij van Real Madrid naar Manchester City. Hoewel hij een redelijk succesvol eerste seizoen kende, duurde het niet lang voordat hij Engeland alweer verliet. Wegens heimwee speelde hij eerst een halfjaar bij zijn oude club Santos, daarna vertrok hij naar AC Milan.

4. Rafael van der Vaart (2010), van Tottenham Hotspur naar HSV
Ja, ook Nederlanders maken op het laatste moment niet de beste keuzes. Een van die mensen is Rafael van der Vaart. In Londen kreeg hij bij de Spurs steeds minder speeltijd, waarna hij terugkeerde naar HSV, de club waar hij voorheen zo geliefd en succesvol was. Zijn tweede termijn was echter geen succes. Veel blessures, degradatievoetbal en een onstuimig privéleven zorgde ervoor dat zijn status als held in Hamburg snel afbrokkelde. Na drie jaar vertrok hij dan ook naar Real Betis. Nu staat hij onder contract bij het Deense FC Midtjylland.

5. Alessio Cerci (2014), van Torino naar Atletico Madrid
Wie? Precies, daar ga je al. Ooit stond Cerci bekend als het grote talent uit Italië, klaar om de nieuwe Del Piero, Totti of Inzaghi te worden. Het mocht echter niet zo zijn. Een transfer naar Atletico Madrid (die een opvolger voor Diego Costa zochten) werd één groot drama. Hij kwam nauwelijks aan spelen toe en trof niet één keer doel. En dat terwijl er zestien miljoen euro voor hem werd uitgetrokken. Ook uitleenbeurten aan AC Milan en Genoa brachten hem weinig goeds, waardoor al zijn talent over de schutting is gegooid.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

One comment

Comments are closed.