Dure-fles-whisky-nep

Rijkaard koopt peperdure fles whisky, blijkt nep te zijn

Ach, het gaat de goed bedeelden in deze wereld niet altijd voor de wind. Soms zijn er van die momenten dat ze met hun gebolde portemonnee volledig de bocht uit vliegen. Zoiets gebeurde laatst nog, toen een toerist zichzelf een dure fles Scotch cadeau dacht te doen. En hoewel het inderdaad whisky was wat in de fles zat, was er één probleem: het was nep. Een duur grapje, aangezien hij maar liefst 10.000 dollar voor de sterkedrank op tafel legde.

Het gebeurde allemaal afgelopen juli in St. Moritz, Zwitserland. Zhang Wei, een succesvolle Chinese schrijver, zag achter de bar een oude fles Macallan uit 1878 staan, waarna hij koste wat het kost het wilde proeven en kopen. Kosten hiervoor, 10.000 dollar. Hoewel er volgens de eigenaar angst was dat de fles na zoveel jaren niet meer op smaak was, bleek het een groot succes te zijn.

Lees ook: 20 hobby’s die miljardairs gemeen hebben

Vervalsing

Nadat Zhang zijn aankoop deed, kwamen experts er echter achter dat de fles een (weliswaar goede) vervalsing bleek te zijn. Volgens Wine-searcher gaat het hier om één uit een serie vervalsingen uit begin 2000, toen een winkel vervalste flessen van Macallan verkocht.

Bijzonder pijnlijk voor Zhang dus, maar hij hoeft zich voor deze vergissing niet te schamen. In 2002 kocht Macallan namelijk zelf de vervalste flessen. Zo zie je maar dat het zelfs voor het eigen bedrijf lastig te onderscheiden is.

Bron: TheDailyMeal

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.