spotify-artiesten-blokkeren

Zo laat Spotify haar gebruikers artiesten als R. Kelly blokkeren

Muziekdienst Spotify komt met een opmerkelijke update. De Zweedse aanbieder van vrijwel alle muziek geeft gebruikers binnenkort de mogelijkheid om artiesten te blokkeren. Op dit moment zijn ze dit bij Spotify nog aan het testen, maar het heeft er alle schijn van dat sommige artiesten door de consument geboycot kunnen worden.

Kies je ervoor om deze tool toe te passen, dan zul je nooit meer nummers van artiest x of y horen. Dit geldt voor de bibliotheek, je eigen afspeellijsten, radiostations en andere denkbare mogelijkheden.

Artiesten blokkeren op Spotify

De vraag is alleen: hoe krijg je dit in de (nabije) toekomst voor elkaar? Je moet er harder je best voor doen dan je denkt. Allereerst ga je naar de artiestenpagina van iemand op Spotify. Daar krijg je rechtsboven op je scherm een menu met drie bolletjes te zien. Als je deze aanklikt, krijg je een optie waarop staat “Speel deze artiest niet opnieuw af”. Of – als je de Engelse versie gebruikt – “Don’t play this artist”.

Lees ook: Zo krijg jij jouw ‘verdwenen’ nummers op Spotify terug!

De beslissing van Spotify is opmerkelijk te noemen, aangezien ze in 2017 nog aankondigden om deze functie niet toe te laten. Daar komen ze nu dus op terug.

Boycot R. Kelly

Het zal niet geheel toevallig zijn dat deze nieuwe functie komt in een tijd waarin volop wordt opgeroepen om de hits van R. Kelly te boycotten. Sinds de Netflix-documentaire Surviving R. Kelly, waarin meerdere vrouwen zich uitspreken over de gruweldaden die de ‘I Believe I Can Fly’-zanger heeft verricht, willen meerdere grote namen zich niet meer met hem associëren.

Ook in Nederland hebben we een handje in (pogingen) om artiesten te blokkeren. Zo was dit begin 2018 het geval met rapper Boef. Hij noemde twee dames die hem een lift gaven na autopech kechs.

Het is nog niet bekend wanneer Spotify deze update definitief invoert.

Bron: Bright

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Muziek

Tags: