Hotel-Schotland-Whisky-01

Schots hotel beschikt over grootste whiskycollectie ter wereld

Ben je op zoek naar een hotel in Schotland, dan moet er natuurlijk wel een fatsoenlijke bar in zitten. Het noordelijkste deel van het Verenigd Koninkrijk staat bekend om zijn fameuze whiskysoorten en schroomt ook niet om dat aan de wereld te tonen. Daarom vloeit in menig bar en hotel de sterkedrank rijkelijk en laten de mannen met de mannelijke kilts het zich goed gaan. Er is echter één hotel die het beroemde exportproduct op een hoger voetstuk zet dan de rest.

Glenesk Hotel

Het Glenesk Hotel beschikt namelijk over een 360 graden bar, waarbij de meeste whiskyflessen ter wereld te zien zijn. Hoeveel zul je denken? Nou, meer dan 2500 stuks en 1031 verschillende soorten! Meer dan genoeg om erkent te worden door het Guinness Book of Records. Van single malts tot speciaal gedistilleerden, ze passeren hier allemaal de revue.

Lees ook: rijkaard koopt peperdure fles whisky, blijkt net te zijn

Voor de mensen met een bollende portemonnee: het duurste exemplaar is de 25-jaar oude Lagavulin, die zo’n 248 pond per dram (de juiste hoeveelheid whisky waarmee je je op een bepaald moment comfortabel voelt).

Volgens manager Samuel Allen is het record meer bij toeval ontstaan en komt het voort uit de liefde voor whisky. ‘Toen we hierheen gingen, wilde de eigenaar de bar voornamelijk installeren als een attractie voor onze gasten, maar ook om te laten zien hoe belangrijk whisky voor ons land is’. […] ‘Een hotel moet onderdeel zijn van een gemeenschap en we raken simpelweg niet uitgepraat over whisky. Dit wereldrecord gebeurde dus meer per ongeluk’, aldus Allen tegenover The Daily Mail.


 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.