playstation-5-releasedatum

‘Playstation 5 verschijnt waarschijnlijk pas in 2021’

De kans dat gamers van de nieuwste Playstation 5 kunnen genieten is de komende jaren nihil. In een interview met The Wall Street Journal kondigt Tsuyoshi Kodera, CEO van Sony Interactive Entertainment, aan dat ze wél bezig zijn met een opvolger voor de huidige Playstation 4.

“We gaan ons de komende drie jaar voorbereiden op de volgende stap”, aldus Kodera. Hij meldt dat Sony “de komende jaren kruipt, zodat het bedrijf in de toekomst hoog kan springen.”

De meest recente kwartaalcijfers lieten tevens zien dat de Playstation 4 in zijn laatste fase zit. Het zou dus niet alleen vanuit het perspectief van alle gamers positief zijn om een nieuwe console te introduceren. Ook Sony staat te wachten op de ontwikkeling van een dergelijk apparaat, aangezien het de omzet bijzonder goed zou stimuleren.

Releasedatums

Gamers hadden er stiekem op gerekend dat de Playstation 5 volgend jaar zou verschijnen. Wie namelijk naar de releasedatums van alle Playstation-consoles kijkt, ziet dat er een bepaald ritme in zit. Zo verscheen de eerste versie in 1994 en kwam de inmiddels legendarische Playstation 2 in 2000 op de markt. Je kunt het verdere verloop al raden: nummer drie was in 2006 te koop en de meest recente versie belandde eind 2013 in de winkels.

Het was dus enkel een logische gedachte dat gamers zich in 2019 op de Playstation 5 konden verheugen, maar daar steekt Tsuyoshi Kodera een stokje voor.

Games Playstation 5

Het is nog lang niet duidelijk welke games er speciaal voor de Playstation 5 worden gemaakt. Eerst moet er aan de productie van een goede console worden gewerkt. Toch hoeft iedereen zich niet in de tussentijd stierlijk te vervelen. Voor de jaarlijkse uitgave van FIFA staat iedereen keer op keer te trappelen en met GTA V – het populairste spel aller tijden – kunnen we ook nog voldoende uurtjes zoet zijn. Voorlopig zal jij dus nog even met je PS4 in jouw mancave bivakkeren.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: