GTA-5-rijkste-spel-ooit

GTA 5 heeft meer opgeleverd dan welke film of game dan ook

Door de oudere, niet-gamende generatie mag GTA 5 (Grand Theft Auto) nog wel eens bekritiseerd worden, maar dat betekent niet dat er weinig geld in deze populaire game omgaat. Sterker nog, volgens Marketwatch brengt GTA 5 officieel het meeste geld in het laatje in de volledige entertainment industrie! Dus van alle films, muziek en spellen die je ooit hebt gezien spant GTA 5 de financiële kroon. Het schijnt dat Rockstar met dit spel al een slordige zes miljard dollar (4,8 miljard euro) heeft opgehaald.

Over GTA 5

Het spel, dat alweer sinds 2013 online en in de winkels verkrijgbaar was, heeft nog altijd niet aan populariteit ingeboet. Het spel, waarbij je voor het eerst drie personages bestuurt (Michael De Santa, Trevor Philips, en Franklin Clinton), vraagt je om verschillende missies op te lossen na een mislukte bankoverval. Allemaal prima, maar het leukste is natuurlijk om zelf de wereld te ontdekken en te proberen zoveel mogelijk politie achter je aan te krijgen!

Overigens zijn het niet alleen de jongeren die hier met volle teugen van genieten. Ook de oudjes onder ons vinden het stiekem briljant en gaan er helemaal in op!

Financieel ging het al vanaf dag één voor de boeg. Hoewel de kosten om GTA 5 te maken meer dan 200 miljoen euro waren, werd dit in rap tempo goedgemaakt, door na drie dagen een miljard euro op te halen. In de vijf jaren die daarna volgden, kreeg het spel vele updates, waardoor het tot de dag van vandaag een centrale rol in het leven van veel gamers speelt.

Om deze cijfers zo mogelijk nóg indrukwekkender te maken, heeft Marketwatch alles in perspectief proberen te stellen:

  • Sinds de releasse in 2013 heeft GTA 5 90 miljoen kopieën verkocht, waardoor de totale opbrengst rond de 6 miljard dollar komt, terwijl films als Star Wars en Gone With The Wind (inflatie meegerekend) rond de 3 miljard dollar opbrachten.
  • Zelfs met de verkoop van de dvd’s en het streamen van die films komen ze niet in de buurt van Grand Theft Auto. Dan komen ze beiden op ongeveer 4 miljard dollar uit.

GTA 6 in de maak!

Lang was de vraag of dit de laatste Grand Theft Auto van de serie zou worden, maar vorige maand werd bekend dat er wel degelijk een GTA 6 in de maak is! Zo schijnt het dat over drie à vier jaar de nieuwste GTA verschijnt en wederom afspeelt in Vice City, wat ook al het decor van de eerste GTA was.

Dat het door iedereen wordt gezien als een legendarisch spel, blijkt wel uit het feit dat het is opgenomen in de ‘World Video Game Hall of Fame’. Hierbij staat het trots tussen andere grootmachten als Mario, Pokémon, Zelda en Street Fighter.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: