new-york-drone-beelden-12k

Phil Holland brengt via drone ode aan New York met waanzinnig 12K beeld!

Beelden van New York vanuit de lucht zijn niet bepaald uniek. Vaak genoeg zijn er hobbyisten of professionals die het Vrijheidsbeeld, de Golden Gate Bridge en de beruchte skyline van The Big Apple zelf op beeld willen vastleggen. Vrijwel altijd zien die plaatjes er fantastisch uit, maar Phil Holland brengt het filmen van de Amerikaanse hoofdstad naar een veel, veel hoger niveau.

Drone-beelden Phil Holland

Deze beelden zijn namelijk gemaakt door iemand die zijn centjes verdient met het schieten van filmbeelden. En zo heeft Phil Holland alles uit de kast gehaald. In de beschrijving van de video heeft hij dan ook uitgelegd wat een werk er in zijn 12K (!) beeld heeft gezeten. Voor de duidelijkheid: de meeste video’s op YouTube worden in een resolutie van 720p bekeken. Daarna volgen 1080p, 1440p, 4K, 8K en nu is 12K gerealiseerd.

Lees ook: 4K-timelapse toont waarom je naar Nieuw-Zeeland moet!

Dit is wat Phil Holland als uitleg bij dit adembenemende beeld heeft gevoegd:

Over the last several years I’ve been specializing in long form, high resolution, large format aerial cinematography. For the first shoot with this new aerial array we rigged the system with 3X RED Weapon Monstro 8K VV cameras, which once processed creates stunning 100 megapixel motion picture images with a sensor size of approximately 645 Medium Format Film. The resulting 12K by 8K footage is 48.5 times the resolution of HD 1080p and full of captured detail. This is an 8K export of the footage. Best viewed in 4K or 8K full screen.

Ontzettend jammer dus dat we het niet in de echte 12K-resolutie kunnen bekijken, maar laten we eerlijk zijn: deze kwaliteit is al verbluffend en tevens bijna ondraaglijk voor je computer om zonder bufferen af te spelen. Toch raden we je aan om hier misschien wel de mooiste beelden van New York ooit te bekijken!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: