formule1-auto-max-verstappen-2018

Dit is dan de échte nieuwe Formule 1-auto van Max Verstappen en Red Bull!

Het lijkt erop alsof de Formule 1-liefhebber door Aston Martin Red Bull Racing zand in de ogen werd gestrooid, want maandagochtend werd een nieuwe versie van de Formule 1-auto van Max Verstappen en Daniel Ricciardo gepresenteerd. Waar we vorige week al een voorproefje kregen van de nieuwe Red Bull Racing, is er nu sprake van een kleine make over op uiterlijk vlak. Waren de kleuren eerst hoofdzakelijk donkerblauw, zwart en wit; nu is er teruggegrepen op de vertrouwde kleuren van het Oostenrijkse team.

Wintertests Barcelona

De bekendmaking van de definitieve Red Bull-bolide valt samen met de dag waarop alle teams gaan testen en sleutelen tijdens de testdagen in Barcelona. Daar zal iedereen ervoor zorgen dat de laatste schroefjes extra strak aangedraaid worden en zowel de nieuwe Renault-motor als de aerodynamica volledig op orde zijn. Wat helaas niet aan de nieuwe Red Bull van Max Verstappen is veranderd, is de halo op de wagen, die vanaf dit seizoen verplicht wordt voor alle coureurs. De beschermkoepel zorgt ervoor dat de rijders een kleinere kans oplopen op (ernstige) ongelukken, al kan de nieuwe invoering van alle kanten op flinke kritiek rekenen.

Lees ook: alle meningen over de grid girls in de Formule 1

Verstappen liet zelf al weten dat het “lelijk en nadelig voor me is.” Daar voegt hij echter wel aan toe dat hij niet extra kilo’s gaat verliezen om het aantal kilo’s in de auto uit te balanceren. “De Halo is best zwaar en weegt meer dan de kilo’s die we erbij krijgen. Dat is zeker in mijn nadeel, maar ik ga geen andere training of crashdieet volgen. Anders gaat dit ten koste van mijn conditie.”

Zondag 25 maart begint het nieuwe Formule 1-seizoen op Albert Park in Australië. Dan wordt duidelijk of Max Verstappen de aansluiting met Ferrari en Mercedes eindelijk heeft weten te vinden en mee kan strijden om de wereldtitel.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

2 comments

Comments are closed.