f1-monaco-vrije-training-donderdag

Dit is waarom de vrije trainingen van Monaco op een donderdag zijn!

De doorgewinterde Formule 1-liefhebber zal vanochtend hardhandig uit zijn of haar routine zijn gehaald, want het raceweekend begint vandaag al! De eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Monaco worden niet op vrijdag, maar een dagje eerder afgewerkt. Waarom toch en wat zijn de kansen voor ‘onze’ Max dit weekend in dit lastige stratencircuit?

Donderdag vrije training

De voornaamste reden dat er op donderdag testrondes worden gereden – in plaats van op vrijdag – heeft te maken met Hemelvaart. De eerste keer dat er in de straten van het steenrijke prinsdom werd gescheurd was in 1929 en toen viel de GP samen met Hemelvaart. Het besluit was dus om op vrijdag niet te racen en alle Monegasken een vrije dag te gunnen.

Lees ook: bij de GP van Monaco zijn er wél gridgirls!

Sinds een flink aantal jaren wordt er allang niet meer op Hemelvaart door de straten Monaco geracet, maar toch wordt deze traditie in stand gehouden. De vrije vrijdag wordt door iedereen ten volle benut. Teams en coureurs kunnen nog de laatste details bespreken en de nouveau riches kunnen zichzelf moeiteloos nog een dagje fêteren.
(Bron: Racingnews365)

Max Verstappen in Monaco

De kans dat Max Verstappen komend raceweekend reden tot juichen heeft is bijzonder groot. Analytici achten de kansen van Red Bull Racing veel groter in dan normaal, doordat de afstelling van de RB13 beter is voor circuits als deze. Er wordt zelfs gefluisterd dat Max een gooi naar de overwinning kan doen.

Maar ondanks de hoge verwachtingen die door de kenners zijn gecreëerd, houdt Max Verstappen zelf nog een slag om de arm. Via zijn eigen kanalen laat hij weten dat hij eerst de wagen op het smalle parcours wil aanvoelen. “Hier in Monaco is het motorisch vermogen van minder groot belang, dus dat is in ons voordeel.”

De échte fans zullen trouwens met weemoed terugdenken aan de weergaloze actie van Max in 2015, toen hij in de slipstream van Sebastian Vettel een inhaalactie op Valtteri Bottas inzette. Iets wat hij nog in de Toro Rosso klaarspeelde.

Bron beeld: Facebook F1

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: