red-bull-wagen-max-verstappen-f1

Dit is de RB14-wagen van Max Verstappen voor het nieuwe Formule 1-jaar

Met nog iets meer dan een maand voor het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen onthult Red Bull Racing alvast de nieuwe bolide waarin Max Verstappen en Daniel Ricciardo de races in 2018 trotseren. Via Twitter liet het populaire team de eerste foto van de nieuwe wagen, de RB14 (vorig jaar nog RB13), zien.

Aston Martin en halo

Wat opvalt is de nieuwe naam die het team deels draagt. Aston Martin is dit seizoen een nieuw onderdeel van het team. Onder de naam ‘Aston Martin Red Bull Racing’ ontwikkelen ze een splinternieuwe hypercar met de naam ‘Valkyrie’ en komt er in de thuisbasis Milton Keynes een gebouw waar 110 medewerkers van de Britse autogigant gestald worden.

Lees ook: alle meningen over het afschaffen van de ‘grid girls’

Naast de naamsverandering vallen ook de nieuwe kleuren op. Waar de combinatie van donkerblauw met rode en gele tinten in ons geheugen gegrift staan (Vettel werd er vier keer wereldkampioen mee en Max Verstappen racete ermee naar een handvol zeges) is er nu sprake van donkerblauw met zwart en wit. Ook de beruchte halo is er op geplaatst, de ijzeren kooi die de renners verder moet beschermen van ongelukken.

Zeges Max Verstappen

Hoewel de nieuwe Red Bull al aan de wereld wordt getoond, moeten de eerste wintertests nog worden gedaan. Dan zal blijken of het Oostenrijkse team definitief de kloof tussen Ferrari en wereldkampioen Mercedes kan dichten. Vorig jaar was er door een probleem met de windtunnels allerminst sprake van. De disbalans in het begin van het vorige seizoen en de gebrekkige motor van Renault zorgde voor een hoop uitvalbeurten en gebrek aan punten en podiumplaatsen. Pas veel later in het Formule 1-seizoen 2017 werd dit gecorrigeerd en pakte Max Verstappen nog twee zeges en wat extra podiumplaatsen.

Lees ook: Max Verstappen hoort bij de topverdieners in 2018!

Dit seizoen wordt alles op alles gezet om aan te haken bij de top. Dan zal blijken of dit proefmodel nog extra – aerodynamische – aanpassingen nodig heeft, of dat dit het moment is dat Max wellicht met Lewis Hamilton en consorten kan strijden om de wereldtitel. Het eerste meetmoment zal plaatsvinden op 25 maart in Australië, als op Albert Park de eerste Grand Prix van het jaar van start gaat.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

One comment

Comments are closed.